Цікаве

Ігнорування перших ознак артриту скорочує життя на 10 років

Лікар пояснив, чому так важливо помітити артрит в перші три місяці і піти до ревматолога.

За словами лікаря-ревматолога, саме перші три місяці є критичними в розвитку захворювання ревматоїдного артриту. Дослідження показали, що якщо зловити цю болячку на корені, то є можливість не тільки істотно загальмувати розвиток захворювання але і навіть зупинити артит.

– Хворобу кожна людина може діагностувати самостійно. Якщо раптово став турбувати біль, а суглоби стали розпухати і погано гнутися, не тягніть з лікарем, – пояснив ревматолог. – Дуже важливо почати лікування іммено на перших стадіях захворювання.

За словами лікаря, багато його пацієнтів, яким надалі діагностують артрит, звертаються в лікарню занадто пізно. Місяцями мучаться від болю, сподіваючись, що це тимчасовий симптом і скоро все пройде. Це головна помилка, запущена хвороба переходить в хронічну стадію, коли вилікувати її, на жаль, неможливо.

Через ревматоїдний артрит у людей з’являється цілий букет супутніх захворювань. До них відносять ішемічний інсульт, тромбоз, бронхоектазія, вузлики в легенях, остеопороз, анемія, діабет 2 типу, ревматоїдний васкуліт (запалення кровоносних судин) та інші, що призводить до передчасної смерті людини. Таким чином, нелікований вчасно артрит забирає 10 років життя.

Back to top button