Цікаве

Hyundai почне виробництво літаючих таксі

Hyundai Motor Group, найбільший південнокорейський автовиробник, вирішив зайнятися випуском літаючих автомобілів, пише 1NEWS з посиланням на mind.ua.

Компанія планує представити повний модельний ряд повітряних транспортних засобів – як пасажирських, так і вантажних – у найближчі 10 років. За цей час буде підготовлена інфраструктура і громадська думка.

Hyundai Motor взялася за розробку моделей аеротаксі, призначених для перевезення 5-6 пасажирів в межах міста, а також більшу модель для того, щоб здійснювати повітряні рейси між населеними пунктами, заявив в інтерв’ю Шин Чжевон, керівник відділу міського повітряного транспорту в компанії. На ринок моделі вийдуть в 2028 році.

«Люди, які постійно стоять в заторах на дорогах, зрозуміють, наскільки зручно літати повітрям, – заявив Шин. – Ось тоді ми і побачимо сплеск попиту».

Аналітики Morgan Stanley в своїх найзухваліших прогнозах пророкують, що до 2040 літаючий міський транспорт стане індустрією вартістю в $2,9 трлн. Реалістичні оцінки теж цілком райдужні – вони оцінюють обсяг ринку в $615 млрд через 20 років.

За словами Шина, перші аеротаксі можуть дебютувати вже в 2023 році, але компанія розраховує на 2028 рік, коли буде підготовлена вся необхідна інфраструктура і громадська думка. Для того, щоб залучити перших клієнтів, Hyundai намагається знизити вартість апарату і рівень шуму, не забуваючи при цьому про найважливішу характеристику – безпеку.

Крім пасажирських моделей Hyundai працює над вантажним дроном, розрахованим на 300 кг.

Hyundai показала свій концепт літаючого автомобіля, розробленого в співпраці з Uber, на виставці споживчої електроніки CES в цьому році. Передбачається, що спочатку управляти ними будуть пілоти, а потім – після 2035 року – вони стануть автономними.

 

 

 

 

Back to top button