Цікаве

Hubble зробив фото двох незвичних галактик

Hubble зробив фото двох незвичних галактик

Фото: ESA
Фото двох галактик

Ця фотографія є одним із багатьох спостережень, що розповідають про основні моменти проекту Galaxy Zoo (Галактичний зоопарк).

 
Комічний телескоп Hubble зробив фотографію двох спіральних перехресних галактик SDSS J115331 і LEDA 2073461. Вони розміщені на відстані більш як мільярд світлових років від Землі. Про це повідомляє ESA.
 
Незважаючи на те, що на знімку здається, що вони зіткнулися, вирівнювання двох галактик, їхнє розташування є тільки випадковістю – насправді вони не взаємодіють. Водночас ці дві галактики можуть бути просто подовжньо рухомими космічними об’єктами, хоча у минулому Hubble вже фіксував приголомшливу низку галактик, що були у взаємодії.
 
За даними відомства, це зображення – одне з багатьох спостережень телескопа, присвячених основним моментам проекту Галактичний зоопарк.
 
Проект Galaxy Zoo, створений у 2007 році, і його наступники є масштабними проектами громадянської науки, у рамках яких галактики класифікують сотні тисяч добровольців.
 
Під час початкового проекту Galaxy Zoo добровольці виявили цілу низку дивних і дивовижних галактик, таких як незвичні спіральні галактики і зустрічні кільцеві галактики.
 
Раніше повідомлялося, що телескоп Габбл зробив приголомшливе фото карликової галактики дивної форми.
 
Телескоп Джеймса Вебба зробив перше пряме фото інопланетного світу
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button