Цікаве

Хто вбив Тупака? Прорив у розслідуванніСюжет

Хто вбив Тупака? Прорив у розслідуванні

Фото: Фокус
Кто убил Тупака?

Один із найвпливовіших реп-виконавців в історії був убитий у вересні 1996 року, йому було 25 років.

Хто вбив Тупака? Вічний питання, на який, схоже, знайшли відповідь. Поліція Лас-Вегаса 29 вересня арештувала 60-річного колишнього лідера злочинного угруповання Дуейна Девіса, відомого також як Кіф Ді, за звинуваченням у вбивстві репера.
 
Кореспондент.net згадує справу 27-річної давності.
 
Як це було
 
Один із найвпливовіших реп-виконавців в історії був убитий у вересні 1996 року, йому було 25 років. Невідомі з іншої машини обстріляли автомобіль, у якому знаходилися музикант і Меріон Найт — молодший (відомий як Шуг), засновник і колишній генеральний директор компанії Death Row Records, де виходили платівки Тупака. Репер отримав багато поранень і за шість днів помер біля лікарні. Найт був зачеплений уламками кулі та отримав лише легкі травми. Наразі він відбуває 28-річний тюремний термін у Каліфорнії за звинуваченням у навмисному вбивстві, не пов’язаному зі справою Шакура.
 
Нові докази
 
Дуейна Девіса та ще трьох людей (які до вересня 2023 року вже померли) давно підозрювали в убивстві Шакура. Кіфа Ді затримали біля його будинку наступного дня після того, як велике журі присяжних округу Кларк у Неваді винесло йому обвинувачувальний висновок. Близько двох місяців тому поліція обшукувала будинок Девіса у сусідньому місті Хендерсон у рамках розслідування справи. Слідчі конфіскували кілька комп’ютерів, мобільний телефон та жорсткий диск, журнал Vibe, який мав матеріал про Шакура, кілька куль 40 калибру, фотографії та копію мемуарів Девіса.
 
Журі також проголосувало за посилення звинувачення у вбивстві, додавши до нього звинувачення в організації банді. Якщо Девіса буде визнано винним, це може додатково збільшити його термін на 20 років.
 
Раніше Девіс фігурував у справі про вбивство Тупака як свідка. У 2018 році він підтверджував, що знаходився в автомобілі, з якого велася стрілянина, але заявляв, що стрілянину вів його племінник Орландо Андерсон. З ним у Тупака був конфлікт, який закінчився бійкою у казино незадовго до вбивства музыканта. Андерсон був убитий 1998 року — до цього він заперечував причетність до вбивства Шакура.
 
Сам Девіс раніше зізнавався в інтерв’ю та у своїх мемуарах, виданих у 2019 році, що саме він дістав пістолет, з якого стріляли машиною Тупака. За словами Кіфа Ді, перебуваючи на передньому пасажирському сидінні кадилака, він поклав пістолет на заднє сидіння, звідки, за його словами, точилася стрілянина.
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button