Цікаве

Групові заняття з англійської онлайн: в чому переваги цього формату навчання

У випадку з вивченням англійської мови не можна знайти второвану доріжку. Швидше, це як гуляти в лісі або пустелею – збитися зі шляху дуже легко. Як і в цьому простому прикладі, вивчати англійську найкраще невеликою групою. У такому разі, навіть якщо раптом трапиться заблукати, знайти вихід і вибратися з глушини в компанії буде набагато простіше. А ще краще, якщо це буде організована подорож із “гідом”, який поведе всю групу вже наміченим маршрутом і захистить від поганого досвіду. Групові заняття користуються популярністю, і не дарма. Чому – буде розглянуто далі.

Групові уроки англійської мови

Групові заняття з англійської онлайн – це зручна альтернатива звичайним урокам, які проводяться в шкільних аудиторіях. Це не тільки зручно, але також ефективно тощо. Переваг у подібного варіанту навчання безліч, і навіть, хоча пандемія вже вщухла, люди все ще визнають усі переваги подібного формату навчання.

Відвідувати курси англійської мови онлайн сьогодні вважається вже чимось буденним, а не просто бюджетною варіацією нібито звичайного навчання. Ці уроки можна цілком безболісно ввести у власну повсякденність, виділяючи на заняття лише годину-дві вільного часу. Та й спізнюватися на подібні уроки теж стало важче, адже всього лише потрібно влаштуватися на дивані та відкрити ноутбук.

Займатися англійською мовою в групі по Скайпу або через інші сучасні платформи – це найбільш гнучка можливість навчання, яка користується сьогодні великою кількістю різних переваг.

Переваги навчання англійської мови в групі

Перше, про що варто згадати – це підтримка з боку викладача, який зможе вчасно помітити та виправити помилки, а також поставити правильну вимову. При цьому вчитель може бути, як і носієм англійської, так і україномовним. Однак варто врахувати, що носії ніколи не працюють із новачками. Заняття з ними можна починати вже мінімум на середньому рівні. Усе тому, що більшість граматичних конструкцій чи правил новачкам набагато легше пояснити їхньою рідною мовою – для іншого сприйняття у студентів просто не вистачить навичок.

Переважній більшості студентів набагато легше проводити заняття з англійської мови групами, і відбувається це з кількох причин:

  • Зворотний зв’язок. Навіть найкращі онлайн-уроки на Ютубі, що відмінно пропонують теорію, не зможуть допомогти в практиці – не зможуть проконтролювати правильність вимови, оцінити прогрес тощо. Курси англійської з викладачем, навпаки ж, допомагають учням зрозуміти, що вивчення мови онлайн – це зовсім не означає марно битися головою об стіну, якщо щось стає незрозумілим. Можливість поговорити з учителем і отримати від нього зворотний зв’язок допоможе визначити свої сильні та слабкі сторони, а також переконатися, що успіху досягнуто.
  • Здорова конкуренція. Дивлячись на те, як одногрупники роблять успіхи, інші й самі не хочуть від них відставати та мотивуються старатися ще більше, щоб стати ще кращими.
  • Підтримання форми. Коли всі навколо зайняті певною справою – дискутують, повторюють слова, відповідають на запитання – решті теж хочеться стати частиною цього процесу. Стати більш дисциплінованими й швидше вливатися в те, що відбувається.
  • Практика. Незалежно від того, чи буде це розмова з викладачем, чи з кимось з одногрупників, разом буде не так уже й важко подолати мовленнєвий бар’єр. Крім того, буде легше запам’ятовувати, наприклад, сленгові вирази або сучасні розмовні скорочення. Що вже казати про нові знайомства.

Який мінімум необхідний для групових онлайн-занять?

Щоб урок не перетворився на тортури, потрібно бути впевненим у своєму інтернет-провайдері. Безперебійне з’єднання вкрай важливе, оскільки онлайн-уроки англійської в групі дуже динамічні. Якщо втратити нитку розмови, потім це може ускладнити навчання – засвоїти матеріал буде вже не так просто, як спочатку здавалося. Таким чином важливо переконатися, що ніяких раптових ремонтних робіт не проводиться, а швидкість з’єднання достатня для того, щоб нормально сприймати інформацію тут і зараз.

Якщо кожен у групі або навіть хоча б половина з них почне ставити запитання або давати відповіді із затримками, викладачеві доведеться гальмувати хід уроку, і навчання не буде продуктивним. Здебільшого ж, з обладнання знадобляться ПК або ноутбук. Можна, звісно, використовувати і телефон, але він не рекомендується для занять, адже не дасть змоги комфортно брати участь у занятті. Також мають бути встановлені Skype або Zoom – програма для проведення онлайн-конференцій.

Вартість навчання в групі

Цей пункт варто виділити як окрему перевагу, адже заняття англійською в групі онлайн коштують дешевше, порівняно з офлайн. Нема потреби орендувати приміщення тощо. В іншому ж ці уроки мало чим відрізняються від стандартних.

Ціни залежать від курсу та інших умов. У середньому місяць занять по три години на тиждень обійдеться близько 1,5 тис. грн. Більше занять – вища вартість, але в будь-якому разі це буде вигідніше, ніж індивідуальне навчання з репетитором.

Back to top button