УкраїнаЦікаве

ГПУ кваліфікує злочин працівників Одеського СІЗО за статтею «катування людей»

У ході слідства встановлено кричущі факти поводження з арештантами зі сторони працівників пенітенціарної установи, інформує 1News з посиланням на прес-службу ГПУ.

334200

Прокуратура Одеської області розслідує факти службової недбалості співробітників Одеського СІЗО, через що стало можливим скоєння жорстокого вбивства арештантом працівниці установи.

Як повідомляє прес-секретар генпрокурора Юрія Луценко Лариса Сарган, під час відпрацювання інформації про можливі репресії, які пройшли після резонансного вбивства, прокуратура виявила факти нелюдського поводження з утриманими та розпочала розслідування за фактом перевищення службових повноважень.

У ході подальшого слідства встановлено кричущі факти поводження з арештантами зі сторони працівників пенітенціарної установи.

У зв’язку із цим, прокуратура змінила правову кваліфікацію на катування, за що передбачено 10 років ув’язнення.

000111

Сарган повідомляє, що встановлено вибіркове ставлення працівників установи до деяких утриманих, надання їм преференцій. «Так, після вбивства співробітника СІЗО обшуки та «наведення порядків» проводилося не в усіх камерах та навіть не в усіх корпусах. До деяких місць утримання арештантів взагалі не заходили та не перевіряли дотримання режимних вимог. Поряд із цим документація, яку вивчили слідчі прокуратури, говорить про проведення обшуків і необхідних заходів у всіх камерах. У зв’язку із цим розпочато розслідування за фактом службового підроблення», – інформує вона.

Сьогодні слідчі прокуратури продовжують обшуки у приміщеннях Одеського СІЗО та управлінні пенітенціарної установи.

 

Back to top button