Цікаве

Готую по 50 штук і мало! Дуже вдале пісочне тісто і найсмачніша начинка! Швидко і з доступних інгредієнтів!

Сьогодні я до Вас з рецептом дуже смачних та нескладних у приготуванні рогаликів з пісочного тіста з горіховою начинкою. Готую їх доволі швидко із доступних інгредієнтів, поєднання пісочного тіста та горіхової начинки робить їх смачними та ароматними.

Інгредієнти:

Тісто:

  • борошно – 500 гр.
  • холодне вершкове масло – 250 гр.
  • сметана – 200 гр.
  • цукор – 100 гр.
  • розпушувач – 0,5 ч. л.
  • жовтки – 2 шт.
  • ванільний цукор – 10 гр.
  • сіль – 0.5 ч. л.

Начинка:

  • білки – 2 шт.
  • цукор – 100 гр.
  • ванільний цукор – 10 гр.
  • волоські горіхи – 300 гр.
  • сіль – щіпка
  • цукрова пудра

Приготування:

Тісто:

До борошна і розпушувача натираю на терці холодне вершкове масло. Руками перетираю у крихту.

Додаю сметану, сіль, цукор, ванільний цукор та жовтки. Перемішую і тоді замішую тісто руками.

Тісто не має липнути до рук. Завертаю у харчову плівку та кладу у холодильник на 2 години.

Начинка:

Білки з сіллю збиваю міксером. Тоді частинами всипаю цукор та ванільний цукор, збиваю до утворення стійких піків.

Всипаю подрібнені горішки та перемішую.

Тісто ділю на 6 частин та формую кульки.

Розкачую тісто, нарізаю трикутники, накладаю начинку. Закручую рогалики.

Викладаю рогалики на форму застелену пергаментом. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 20-25 хвилин.

Готові рогалики посипаю цукровою пудрою. Роблю чай і смакую!

Back to top button