Цікаве

Головна новорічна страва в Україні подорожчала

Якщо зробити три кілограми "Олів’є", то порівняно з минулим роком – вони виросли на 8,4%

Вартість трьох кілограмів салату “Олів’є” цього року виросла на 8,4%, порівняно з собівартістю салату минулого року.

Про це повідомила голова ради Інституту податкових реформ Олена Хотенко під час пресконференції на тему “Новорічний стіл-2020 скільки витратять українці”, передає 1NEWS.

“Ціни на продукти харчування, такі як овочі, в деяких випадках впали, наприклад, на цибулю. Якщо говорити про “Олів’є” і “індекс олів’є”, то вартість “Олів’є” виросте на 8,4%, якщо брати за три кілограми, як ми любимо говорити, “тазик олів’є”. Якщо зробити три кілограми “Олів’є”, то порівняно з минулим роком – вони виросли на 8,4%”, – сказала Хотенко.

Вона пояснила, що це відбувається за рахунок подорожчання м’ясних інгредієнтів. Таким чином, вартість “Олів’є” до нового року обійдеться у 64 гривні за кілограм, тобто, 192 гривні за три кілограми.

Джерело: УНН
Back to top button