Цікаве

Гармонійний розвиток новонародженого малюка: що потрібно купити молодій мамі

Перший рік життя дитини — це період активного росту та розвитку. Від умов, які забезпечуються малюку, та його комфорту залежить, як буде проходити цей процес. Тому всі новонароджені потребують уважного ставлення до себе та відповідного догляду. Розказуємо, які дитячі товари потрібно купити молодій мамі, щоб мати впевненість у забезпеченні комфортних умов розвитку для свого чада.

Грудне вигодовування

Їжа — основна потреба кожної людини, не говорячи вже про новонароджених. Кращого, ніж грудне молоко, досі нічого не вигадано. Сьогодні педіатри рекомендують годувати свого карапуза на вимогу. Активний спосіб життя сучасних мам передбачає придбання спеціальних товарів, котрі дозволяють дотримуватися гігієнічних норм, а також забезпечити своєчасне годування. В їхньому числі:

  • лактаційні прокладки — дають можливість захистити свій одяг від забруднень;
  • молоковідсмоктувачі — дозволяють швидко отримати молоко;
  • посудини для зберігання молока — потрібні, коли є необхідність залишити дитину на близьких.

Для комфортного годування варто також придбати спеціальні бюстгальтери. Окрім того, що їхні чашечки розстібаються, вони пристосовуються до зміни форми грудей упродовж дня, добре їх підтримують і пропускають повітря.

Догляд за шкірою дитини та волоссям

Дитяча шкіра дуже ніжна та чутлива, тому потребує особливої уваги. Щоб уникнути запальних процесів та інших проблем, за нею необхідно ретельно доглядати. Батькам важливо дотримуватися таких правил:

  1. Дбайливе очищення. Надати перевагу треба гіпоалергенним формулам, які не викликають роздратування. Рекомендується використовувати косметику високої якості від перевіреного виробника. Часто варто обмежитися тільки милом або гелем для дуже чутливої шкіри малюка.
  1. Спеціальна обробка. Після купання може знадобитися дитяча олія, щоб захистити шкіру немовляти, засіб для відновлення та зволоження (наприклад, молочко, присипка, котра дозволяє усунути зайву вологу та знизити тертя).
  1. Регулярна заміна підгузка. Дотримання цього правила допоможе запобігти виникненню попрілостей. Обов’язково потрібно очищати шкіру вологою серветкою або рушником, змоченим у теплій воді, і просушувати її. Після заміни підгузка необхідно змащувати тіло новонародженого кремом, який містить у складі антибактеріальні компоненти.

Для догляду за волоссям потрібно підібрати дитячі шампуні. З шелушінням шкіри на голові борються з допомогою спеціальних кремів. Також для волосся слід придбати спеціальні гребінці чи щітки.

Розвивальні іграшки

У перші місяці життя дитина активно пізнає світ. Багато досвіду вона здобуває через ігри. Тому в пригоді стануть яскраві іграшки. Вони мають бути якісними та безпечними. Над ліжечком чи в колясці можна розмістити підвіски. Серед незамінних перших друзів малюків — брязкальця та контрастні книжечки. Коли в дитини починають прорізуватися зуби, для полегшення цього болючого процесу варто скористатися прорізувачами. Забезпечити комфортний сон малюку можна з допомогою проєктора. Багато сучасних моделей відтворюють також заспокійливу мелодію та служать нічником.

Back to top button