Цікаве

Фронт YouControl: що вдалося зробити за 3 місяці війни.

Ми згуртувалися навколо цілі наблизити перемогу України

Команда YouControl, як і сотні інших українських компаній, не була готова до війни. У 21 столітті досить важко бути готовим до бомбардувань міст, ракетних обстрілів, масштабних і навмисних вбивств мирного населення, окупації територій суверенної країни. 

Але, як і інші громадяни, ми прийняли цей виклик долі. Команда швидко мобілізувалася, згуртувалася і почала думати про головне: як допомогти Україні в цій ситуації і які кроки зробити, щоб наблизити кінець війни.
Про настрої команди під час війни та розробку нових продуктів, розповів СЕО та засновник YouControl Сергій Мільман у інтерв’ю: https://youtu.be/A7124mr4ndk

“YouControl став одним із небагатьох ресурсів, джерелом актуальної інформації, який ворог не зміг зламати за допомогою постійних DDoS-атак.”

З чого ми почали?

З того, що вміємо робити найкраще. Ми надали підприємствам та органам влади доступ до системи YouControl для перевірки та аналізу даних про юр та фізосіб.
З перших днів війни ми надали необхідну кількість безкоштовних ліцензій для представників Міноборони, РНБО, Нацполіції, Офісу президента, СБУ, НАЗК, НАБУ. Також ми створили найбільш повний список діючих українських компаній, що мають “ворожий слід”, і додали цю інформацію в “Експрес-Аналіз” YouControl і поповнили інструмент новими ризик факторами.

  В середині травня ми підготували дослідження про вихід іноземних компаній з рф і виявили 270 українських компаній, які є співвласниками російського бізнесу. 

Читати немає часу? Тоді дивись відео-дайджест від Богдана https://youtu.be/AceqMk2MXyw

______________________________________________________________________________

ПРОДУКТИ ДЛЯ НАБЛИЖЕННЯ ПЕРЕМОГИ


People4UA  – платформа для волонтерів
У партнерстві з Міністерством оборони, Фондом КОЛО та за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» YouControl розробив онлайн-платформу «Люди для України». Проєкт об’єднує та координує волонтерів, які працюють для забезпечення потреб ЗСУ та ТрО, особливо в тактичному оснащенні. Також є можливість допомогти матеріально — пожертвувати кошти на потреби захисників.


Застосунок ТиХто для миттєвої перевірки фізосіб

Ми допомагаємо владі боротися з диверсантами та російськими агентами і виявляти їх.
Спільно з Artellence та за підтримки СБУ YouControl запустив застосунок для потреб ЗСУ, ТрО, СБУ, Нацгвардії, державних органів, волонтерів та муніципальної варти.
Вони щодня перевіряють тисячі людей на блокпостах та просто на вулицях, проте у польових умовах немає доступу до всіх необхідних даних про людину. А саме її можливі зв’язки з криміналом, ДРГ та «русским миром».
Як відбувається перевірка за допомогою застосунку “ТиХто”, розповіли фахівець з кібербезпеки, солдат тероборони та військовослужбовець ЗСУ: https://youtu.be/vXshRtw1ipo

Платформа RuAssets для виявлення прихованих активів рф

Після вторгнення Росії в Україну наша команда вирішила, що ми повинні зробити щось максимально потужне, щоб допомогти Україні. Платформа RuAssets для всесвітнього пошуку та виявлення російських активів і стала цією допомогою, оскільки інструмент покликаний чинити тиск на російську економіку.

RuAssets дозволяє здійснювати пошук по наступним країнам:

Україна, Білорусь, Росія, Казахстан, Узбекистан, ОАЕ, Мальта, Кіпр, Британія, Німеччина, США (Нью-Йорк), США (фондова біржа), Данія, Румунія, Словенія, Словаччина, Швейцарія, Ліхтенштейн, Чехія, Австрія, Молдова. І скоро буде більше!


Як за хвилину виявити російський слід в українському бізнесі, дивіться у відео: https://youtu.be/uYU8hfHH5_k



Сьогодні платформа містить:

  •  інформацію про військових терористів – 150 000 осіб (кадрові військові, ФСБ, ГРУ, росгвардія, пропагандисти, державні зрадники України).
  • найбільша база PEP рф – 2 000 000 осіб та казахських PEP – 50 000 осіб;
  • окрім PEPs рф, Казахстану, України та Білорусі у нас ще PEP з інших країн світу – 140 000 людей.
  • санкційні списки з 26 джерел;
  • списки олігархів, топ-менеджерів, депутатів та високопосадовців рф;
  • інформація про активи: літаки, деяку нерухомість та яхти. 
  • список компаній з 800 брендами, які ще не вийшли з російського ринку; 
  • оновлений звіт офшорних витоків  – ICIJ Offshoreleaks 
  • база Prozorro щодо учасників тендерів

Дані оновлюються щодня після змін у реєстрах та списках. Продукт постійно вдосконалюється.

Щоб отримати безоплатний доступ: журналісту достатньо зареєструватися на платформі RuAssets, пройти перевірку й далі менеджерка соціального напрямку Вероніка сконтактує з вами (це Я ?). Тестуйте й діліться інструментом з колегами!

Якщо вам потрібен доступ до будь-яких нових продуктів YouControl – звертайтесь.
І пам’ятайте: перемога за нами! Слава Україні!

Back to top button