Цікаве

Франція вводить платні тести на COVID-19 для туристів: подробиці

Із 7 липня туристи, які планують відвідати Францію, повинні будуть платити за тести на коронавірус. Це пов’язано з тим, що французи також оплачують аналізи за кордоном.

Вартість тестування ПЛР – 49 євро, а на антитіла – 29 євро. Про це розповів офіційний представник уряду Габріель Аттал, передає 1News.

Зазначається, що іноземним туристам, які прибувають із країн “червоного списку”, необхідно показати негативний результат ПЛР або тест на антитіла, зроблений менш ніж за 48 годин до приїзду, а також після прибуття до Франції.

До “червоного списку” входять такі країни, як Афганістан, Аргентина, Бахрейн, Бангладеш, Болівія, Бразилія, Чилі, Колумбія, Коста-Ріка, Індія, Мальдіви, Непал, Пакистан, Парагвай, Південна Африка, Шрі-Ланка, Суринам, Уругвай, Намібія, Росія і Сейшельські острови. Вакциновані туристи з цих держав повинні самоізолюватись на сім днів, а нещеплені – на 10 днів.

Додається, що туристам з інших країн не потрібно здавати тест на COVID-19 у Франції.

До речі, Франція розділила країни світу на три зони – “червону”, “помаранчеву” і “зелену” – залежно від епідеміологічної ситуації, яка склалася в цих державах. Україна потрапила в “помаранчеву зону”.

Так, українцям дозволяється в’їзд до Франції незалежно від мети поїздки. Турист повинен пройти повну вакцинацію однією з вакцин, затверджених регулятором ЄС ЕМА. До них належать препарати компаній Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca і Johnson&Johnson.

Важливо додати, що від вакцинованих туристів з “помаранчевої” країни під час посади на літак вимагається надати негативний ПЛР-тест або тест на антиген.

Джерело: France24

Back to top button