Цікаве

Ford припинить виробництво популярної в минулому моделі автомобілів

В останні роки популярність Mondeo постійно знижується

У березні 2022 року компанія Ford остаточно припинить випуск моделі Mondeo в Європі, залишивши її без прямого спадкоємця.

Про це інформує 1NEWS.

Ford Mondeo був запущений в Європі в якості заміни моделі Sierra в 1993 році і з тих пір розійшовся тиражем майже в 5 млн екземплярів. При цьому в останні роки популярність цієї моделі постійно знижується. Європейські продажі машин в сегменті середньорозмірних седанів і універсалів з 2000 року впали приблизно на 80%.

Наприклад, в 2001 році в Європі було продано 86,5 тисяч автомобілів Mondeo, тоді як у 2020 році компанія реалізувала тільки 2,4 тисяч таких машин. Таке падіння пояснюють зростаючою популярністю кросоверів і позашляховиків – на даний момент на цей сегмент припадає до 40% продажів американської марки.

У 2020 році Ford зняв з конвеєра споріднену модель Fusion, яку продавали в США. Очікується, що непрямим спадкоємцем європейського Mondeo і американського Fusion може стати універсал зі збільшеним дорожнім пробігом і електричною силовою установкою. Прем’єра такого автомобіля повинна відбутися до кінця 2021 року.

Раніше стало відомо, що компанія Ford до 2030 року повністю прибере зі своєї європейської модельної лінійки автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння, які замінять електричними силовими установками.

Традиційні двигуни внутрішнього згоряння залишаться лише у комерційних автомобілів Ford Transit і Torneo, проте до 2030 року на такі модифікації моделей доведеться не більше однієї третини всіх продажів з комерційної лінійки.

Джерело: Automotive News

Back to top button