Цікаве

Флеболог розповів про шкоду фізичних навантажень

Фізичне навантаження завжди вважалося чудовим способом перемогти нудьгу і стрес. Однак, як виявилось, не всім цей рецепт підходить.

Категорично заборонено займатися силовими видами тренувань людям, які страждають на варикозну хворобу. Насамперед, тренуваннями, пов’язаними з підняттям ваг, великої ваги. Особливо вправ у положенні стоячи. У статичному положенні навантаження вище п’яти кілограмів таким пацієнтам протипоказане. При виконанні силових вправ підвищується венозний тиск на органи черевної порожнини, там розташована нижня порожниста вена — від якої розходяться практично всі вени нижніх кінцівок, пояснив лікар. При фізичному навантаженні тиск збільшується — відповідно це посилює перебіг варикозної хвороби.

Якщо є проблеми з венами ніг, краще віддати перевагу іншим видам спорту — бігу, велосипеду, плаванню, сказав лікар. Якщо тренуєтеся вдома, це можуть бути прості стрибки на місці.

Особливо уважними мають бути ті, хто переніс COVID-19. Він небезпечний своїми ускладненнями як тромбозів вен. Лікар порадив обов’язково проконсультуватися у фахівця, зробити УЗД вен. Тільки після цього за відсутності протипоказань можна займатися спортом.

Back to top button