Цікаве

Фірмове гаряче Свекрухи. Мʼясо «По-Імператорськи»: рецепт вартий уваги

Приготую дуже соковите і дуже смачне м’ясо, яке тане в роті! Здивуйте своїх рідних цієї стравою! Рецепту простішого я ще не бачила!

Інгредієнти:

  • Картопля 800 г
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове 25 г
  • Молоко

М’ясо:

  • М’ясо свинини 1100 г
  • Сіль 1 ч. л.
  • Приправа до м’яса 1 ч. л.
  • Часник сушений 1 ч. л.
  • Чорний перець мелений 0,5 ч. л.
  • Яйця 2 шт.

Начинка:

  • Цибуля 2 шт. + кип’яток
  • Печериці 400 г
  • Масло вершкове 25 г
  • Сіль, перець за смаком
  • Огірки мариновані 3 шт.
  • Сир твердий 180 г
  • Сметана 6 ст. л.
  • Майонез 3 ст. л.

Для обвалювання м’яса:

  • Борошно для обвалювання

Приготування:

Картоплю очищаю і нарізаю, перекладаю в каструлю, відправляю на плиту. Заливаю окропом і відварюю. Наприкінці варіння картоплю солю за смаком і знімаю каструлю з плити. Картопляний відвар зливаю, додаю вершкове масло шматочок і розминаю картоплю в пюре. Вливаю молоко і перемішую.

М’ясо:

М’ясо нарізаю на шматочки завтовшки 1 см., накриваю харчовою плівкою та відбиваю молоточком. Солю, приправляю приправами для м’яса, сухим часником і перцем з усіх сторін. Перекладаю в миску, накриваю харчовою плівкою і залишаю маринуватися. Потім розбиваю яйця, збовтую виделкою. Коли м’ясо промаринувалося, поливаю яйцями і перемішую.

Начинка:

Цибулини нарізаю чверть кільцями, перекладаю в миску, заливаю окропом і відставляю.

Печериці нарізаю не дуже дрібно. Розігріваю сковороду, кладу вершкове масло, перекладаю печериці. Обсмажую 2-3 хвилини до початку виділення рідини, щоб гриби сильно не втратили в об’ємі. Знімаю з плити, солю і перчу за смаком, перемішую.

Обвалюю кожен шматочок м’яса в борошні й викладаю на деко, застелене папером для випічки. Мариновані огірочки нарізаю овалами і викладаю на м’ясо.

Потім цибулю просиджую від рідини і викладаю зверху. Тепер шар печериць.

Далі розподіляю картоплю. Картопляне пюре підрівнюю, формую однорідне покриття.

Сир натираю на крупній тертці та посипаю зверху. Сметану з’єдную з майонезом, поливаю цією сумішшю м’ясо. Ставлю деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікаю 35-40 хвилин до рум’яності.

Йду тішити себе та своїх рідних такою смакотою!

No Newer Articles

Back to top button