Цікаве

Фільми про війну в Україні здобули нагороди на фестивалі у Великій Британії

Фільми про війну в Україні здобули нагороди на фестивалі у Великій Британії

Фото: sheffdocfest.com
фільм Звідки куди

Фільми Звідки куди та 20 днів у Маріуполі отримали нагороди британського фестивалю документальних фільмів.

Документальний фільм Звідки куди режисера Мачека Хамела, який з перших днів російського вторгнення займався евакуацією українців, здобув головнц нагороду на фестивалі Sheffield DocFest 2023 у Великій Британії. Про це повідомили на сайті кінофестивалю.

“Створений з інтимністю та делікатною повагою, ми, члени журі, були приголомшені блискучою простотою цього фільму, який робить нас попутниками у всесвітній одіссеї виживання та втечі”, – пояснили свій вибір члени журі.

У кінострічці розповідаються історії пасажирів евакуаційного автобуса, які були змушені покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення Росії.

Також на Sheffield DocFest 2023 відзначили стрічку Мстислава Чернова 20 днів у Маріуполі  – він отримав спеціальну відзнаку британсько-американського фотожурналіста Тіма Гетерінгтона.

“Переможець премії Тіма Гетерінгтона 2023 року – це фільм, який є твором дивовижної мужності та моральної ясності, надає зворушливий контекст знайомим зображенням, так як це вдається лише повноформатному документальному кіно”, – сказало журі.

Документальний фільм розповідає про осаду Маріуполя у 2022 році. Коли починається повномасштабне російське вторгнення, команда журналістів, що опинилася в пастці в обложеному місті, намагається продовжити свою роботу, документуючи трагедії війни.

Раніше повідомлялося, що мультфільм Мавка. Лісова пісня побив черговий рекорд касових зборів.

Вийшов трейлер фільму Звідки куди

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button