Цікаве

Фарбування волосся вдома: головні помилки

Навесні дівчата часто починають експериментувати із зачіскою і кольором волосся.

Однак під час фарбування і мелірування в домашніх умовах вони часто припускаються помилок, внаслідок яких можна зіпсувати волосся або отримати неякісний результат, пише 1News.

Нижче наведено найпоширеніші з них.

Не роблять пробного фарбування

Перед фарбуванням обов’язково потрібно перевірити, чи немає алергії на фарбу.Для цього невелику її кількість слід нанести на невелику ділянку шкіри на внутрішньому згині ліктя на 45 хвилин, а потім змити і поспостерігати протягом декількох днів.

Також рекомендується зробити пробне фарбування на невеликій ділянці волосся,щоб зрозуміти, чи підходить колір фарби.

У день фарбування волосся не варто мити голову

Миють голову в день фарбування

У день фарбування не варто мити голову:себум, який утворюється на шкірі, захищає її від шкідливого впливу фарби. Також не потрібно навіть мочити волосся – інакше частина фарби буде розтікатися і колір вийде нерівномірним.

Після фарбування фахівці не рекомендують часто мити голову, а також використовувати шампуні від лупи,щоб не змити пігмент.

А при використанні засобів для укладання, їх обов’язково необхідно змити перед фарбуванням, інакше фарба може не подіяти. Тому краще помити голову ввечері, а наступного дня фарбувати волосся.

Під час фарбування має значення не тільки послідовність нанесення барвника, а й чітке дотримання часу


Освітлюють волосся за допомогою професійного окислювача

Деякі дівчата купують 9-12-відсотковий професійний окислювач, наносять його на волосся і тримають близько години – це може призвести до опіку, алергії і зіпсувати волосся. Крім того, в такому випадку освітлення може дати несподіваний результат – наприклад, зелений відтінок.

Тримають фарбу на волоссі довше необхідного часу

Під час фарбування має значення не тільки послідовність нанесення барвника, а й чітке дотримання часу, на який його потрібно залишати на волоссі. Спочатку фарбу наносять на коріння, потім по всій довжині та в останню чергу – на локони біля обличчя. Залишаючи фарбу довше необхідного часу, можна завдати непоправної шкоди волоссю.

При використанні засобів для укладання, їх обов'язково необхідно змити перед фарбуванням


Використовують металевий гребінець

Під час фарбування не можна використовувати металеві гребінці, шпильки та інші предмети з металу, оскільки він окислюється і вступає в реакцію з фарбою. Тому можна отримати найнесподіваніший результат. Найкраще взяти гребінець з пластика, кераміки або дерева.

Джерело: theLime

Back to top button