Цікаве

Falcon 9 не змогла вивести на задану орбіту 20 супутників Starlink

Falcon 9 не змогла вивести на задану орбіту 20 супутників Starlink

Фото: SpaceX
Ракета Falcon 9 не змогла вивести на задану орбіту супутники Starlink

У результаті нештатної ситуації супутники Starlink були розгорнуті на нижчій, ніж передбачалося, орбіті.


Ракета-носій Falcon 9 у п’ятницю, 12 липня, не змогла вивести на задану орбіту чергову партію з 20 мінісупутників Starlink. Про це повідомила пресслужба компанії-розробника SpaceX.
 
“Під час сьогоднішнього запуску Falcon 9 супутників Starlink двигун другого ступеня не завершив друге включення. В результаті супутники Starlink були розгорнуті на нижчій, ніж передбачалося, орбіті. SpaceX вже встановила контакт з п’ятьма супутниками і намагається підняти їх орбіту за допомогою іонних двигунів”, – йдеться у повідомленні.
 
Запуск ракети було здійснено зі стартового майданчика у Каліфорнії.
 
З травня 2019 року в рамках проєкту Starlink компанія SpaceX запустила вже понад 6,7 тисячі таких супутників. Понад 6,2 тис. апаратів перебувають на орбіті в робочому стані, решта вийшли з ладу або зійшли з орбіти.
 
Інтернет-мережа Starlink доступна користувачам у 72 країнах. Це робить SpaceX найбільшим супутниковим оператором у світі.
 
Нагадаємо, Пентагон продовжив іще на шість місяців контракт із компанією SpaceX американського бізнесмена Ілона Маска про надання інтернет-послуг Starlink в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button