Цікаве

Фахівці порадили – як позбутися нав’язливих думок

Техніки очищення мозку може допомогти уникнути ряду наслідків від перенесених стресових станів, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Вчені зі США провели дослідження, яке допомогло визначити метод позбавлення нав’язливих думок. Фахівці з Університету штату Колорадо в Боулдері і Техаського Університету в Остіні запросили 60 добровольців. Під час дослідження вони спостерігали за змінами мозкової активності за допомогою МРТ-апарату. Учасники експерименту переглядали картинки з обличчями людей, а також різними сценами з життя. На аналіз кожного зображення учасникам було відведено чотири секунди, потім всі учасники повинні були подумати про щось інше, очистивши всі думки, або придушивши їх.

Підводячи підсумки, вчені резюмували, що більш ефективним в даному дослідженні став метод придушення попередньої думки, незважаючи на те, що для цього знадобилося трохи більше часу. Вчені впевнені, що застосування техніки очищення мозку може допомогти уникнути ряду наслідків від перенесених стресових станів.

 

 

 

 

Back to top button