Цікаве

Фахівці порадили два напої, які на третину знижують ризик інсульту

Люди з метаболічним синдромом, у яких високий рівень холестерину, цукру в крові та кров’яний тиск, наражаються на високий ризик інсульту, повідомляє 1news з посиланням на lenta.ua.

Група вчених досліджувала зв’язок між двома енергетичними напоями та ризиком розвитку інсульту. У когортному дослідженні взяли участь 365 682 учасники віком від 50 до 74 років. Дані, зібрані британським біобанком з 2006 по 2020 рік, включали ризик інсульту та споживання чаю та кави. Протягом усього експерименту у 10053 учасників розвинувся інсульт.

У порівнянні з тими, хто не пив чай або кави, у двох-трьох чашок кави або чаю ризик інсульту був на 32% нижчим.

“Більш того, поєднання кави та чаю було пов’язане з нижчим ризиком ішемічного інсульту”, – відзначають дослідники.

Одним з основних обмежень дослідження було те, що на початку дослідження учасники самостійно повідомляли про споживання кави та чаю. Таким чином, реєстрація споживання кави або чаю може не відображати довгострокові моделі споживання.

Результати, однак, показують, що вживання чаю чи кави окремо чи комбінації було з низьким ризиком інсульту.

Як знизити ризик інсульту

Асоціація інсульту рекомендує п’ять способів зменшити ризик інсульту без необхідності прийому ліків.

По-перше, скорочення вживання алкоголю може допомогти зменшити ризик інсульту.

По-друге, відмова від куріння вдвічі знижує ризик смерті від інсульту.

І, по-третє, вам необхідно підтримувати здорову вагу, оскільки зайва вага може збільшити ризик високого рівня цукру в крові та високого кров’яного тиску.

Інші способи знизити ризик інсульту включають здорове харчування та максимальну активність.

 

 

 

Back to top button