Цікаве

Фахівці назвали продукти, які знижують рівень стресу

Боротися з цим станом допомагає вживання більшої кількості фруктів і овочів, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Така недуга, як розлади психіки, все більше поширюється по всьому світу. Часто їх причиною є постійний стрес , який при регулярному впливі надає на організм вкрай негативний вплив.

Раціон харчування допомагає знизити рівень стресу. Згідно з новим дослідженням, опублікованим в журналі Clinical Nutrition, боротися з цим станом допомагає вживання більшої кількості фруктів і овочів.

Вчені з австралійського університету Едіт Коуен проаналізували дані анкет в цілому 8 689 осіб із середнім віком 47,4 року. Вони цікавилися харчовими звичками учасників, а також рівнем стресу.

Експерти виявили, що у людей, які споживали велику кількість фруктів і овочів, рівень стресу був на 10% нижче, ніж у людей, які майже не споживали ці продукти.

«Попередні дослідження показали зв’язок між споживанням фруктів і овочів і стресом у молодих людей, але ми вперше бачимо аналогічні результати у дорослих різного віку. Результати дослідження підкреслюють, що для людей важливо дотримуватися дієти, багатої фруктами і овочами, щоб мінімізувати стрес », – говорить провідний дослідник Сімоне Радавеллі-Багатіні.

Вона пояснила, що багато поживних речовин, що містяться у фруктах і овочах, пов’язані з більш низьким рівнем запалення і окисного стресу.

 

 

 

 

 

Back to top button