Цікаве

Фахівці назвали головну причину головного болю

Доведено, що дефіцит магнію в харчуванні призводить до збільшення нападів мігрені, пише 1NEWS з посиланням на zdorovia.com.ua.

Клінічні дослідження серед американців у віці від 20 до 50 років показали, що нестача магнію в організмі пов’язана з нападами головного болю і мігрені.

Як виявилося, у тих, хто страждав сильним головним болем, середнє споживання магнію з їжею було набагато нижче рекомендованої медиками норми. Зате ті, хто отримував достатню кількість цієї речовини, в тому числі за рахунок продуктів і харчових добавок, мали більш низький ризик мігрені.

Магнієва «діра» в здоров’я

В даний час взаємозв’язок між дефіцитом магнію і мігренню підтверджується часто. За статистикою близько 80% населення при звичайному раціоні харчування відчувають брак важливо для здоров’я мікроелемента.

На цьому тлі експерти рекомендують регулярно і в достатній кількості споживати в їжу магній, в тому числі з харчовими добавками. Наприклад, жінкам потрібно близько 300 мг магнію в день, і 350 – 400 мг для чоловіків, навіть тим, хто не страждає на мігрень.

Лікує не тільки голову

В загальному, для людей, які страждають від головних болів, існує доступна і ефективна допомога! При усуненні дефіциту магнію проблема мігрені або проходить, або скорочується число нападів і їх тяжкість.

Крім того, магній відіграє важливу роль в роботі організму. Достатній вміст цього мікроелементу є важливими для нормального росту кісток і впливає на:

– рівень цукру в крові;

– функцію нервів;

– функцію м’язів;

– підтримує імунітет;

– регулює температуру тіла;

– підтримує в нормі артеріальний тиск;

– покращує метаболізм.

 

 

 

 

 

Back to top button