Цікаве

Фахівці назвали 7 овочів, які забезпечують людині добову норму вітамінів

Будь-який фахівець з харчування скаже вам, що овочі повинні складати основу здорового раціону, пише 1NEWS з посиланням на Жіночий Світ.

Вони надзвичайно багаті на вітаміни, мінерали, клітковину, які настільки необхідні для правильної роботи організму людини. Але не усі овочі однаково корисні, якісь містять багато крохмалю і мінімальну кількість корисних речовин. У нашому матеріалі шукайте список з 7 овочів, за допомогою яких ви забезпечите свій організм усім необхідним.

Морква

Цей яскравий овоч — справжнє джерело антиоксиданту — бета-каротину, який у організмі перетворюється на вітамін А. Регулярне вживання моркви у їжу сприятливо позначиться на здоров’ї очей, стані шкіри, допоможе уповільнити старішання і подарує рівну засмагу.

Броколі

Броколі завоювала звання справжнього суперфуду: цей хрестоцвітний овоч надзвичайно багатий на вітаміни А, В6, С і К, калій і клітковину. Завдяки своєму складу броколі допомагає у профілактиці серцево-судинних захворювань і проблем з шлунково-кишковим трактом, покращує мозкову діяльність і стан шкіри. Крім того, капуста містить дуже мало калорій, що робить її ідеальним дієтичним продуктом.

Турнепс

Це не найпопулярніший, але один з найкорисніших коренеплодів. Турнепс надзвичайно багатий на кальцій, фосфор і калій, які необхідні для правильного здійснення нервової діяльності і здоров’я серцево-судинної системи.

Дика спаржа

Спаржа чудова за усіма параметрами: вона смачна, корисна і з неї можна приготувати десятки різноманітних страв. Цей овоч — джерело вітамінів А, С, К, вітамінів групи В і клітковини, а калорій практично не містить.

Цвітна капуста

Цей хрестоцвітий овоч неодмінно повинен стати частиною вашого раціону. Цвітна капуста — відмінне джерело антиоксидантів, омега-3 жирних кислот, вітамінів і мінералів. При цьому вона низькокалорійна і підходить для приготування найрізноманітніших страв.

Буряк

Ще один неймовірно корисний коренеплід — буряк. Він багатий на вітаміни групи В, вітаміни А, С, РР, калій, фосфор і незамінні амінокислоти. Активні речовини, що містяться у цьому яскравому овочі, запобігають появі судинних спазмів, чистять судини і знижують артеріальний тиск. Фолієва кислота, що міститься у коренеплоді, запобігає передчасному старішанню і значно покращує стан шкіри.

Батат

Батат став сучасним героєм не лише через свою фотогенічність, яку дуже цінують інстаблогери, а й через безліч корисних властивостей. Солодка картопля містить безліч мінералів, вітаміни, А і С, має високу харчову цінність і солодкий смак. Зробіть батат частиною вашого обіду — він дасть відчуття насичення на тривалий час і задовольнить потребу у солодкому.

 

 

Back to top button