Цікаве

Фахівці назвали 5 продуктів, що зупиняють старіння

Експерти вважають, що правильне харчування є одним з перевірених способів поліпшити здоров’я і домогтися довголіття, пише 1NEWS з посиланням на svidok.online.

Дослідження вчених з Інституту функціональної медицини у Вашингтоні показало, що деякі продукти можуть мати антивіковий ефект.

Темно-зелені листові овочі

До них відноситься капуста і шпинат, які багаті поживними речовинами. Згідно з дослідженням, дієта, багата темно-зеленими листовими овочами, за 8 тижнів може зупинити старіння на 2 роки, викликаючи зміни в ДНК.  Щоб отримати максимальний ефект потрібно з’їдати дві порції цієї зелені в день.

Ягода

Полуниця, чорниця, малина і ожина багаті антиоксидантами. Ці ягоди є відмінним джерелом антоціанів, які, як було доведено, допомагають запобігти віковим метаболічним змінам. Чорниця, наприклад, допомагає зміцнити серце і зберегти з віком когнітивні функції людини. Щоб відчути користь потрібно вживати по жменьці цих червоних і фіолетових ягід в день.

Трави і спеції

Дослідження показали, що, додаючи в раціон половину чайної ложки куркуми кожен день, можна допомогти організму звернути назад процес старіння. Ще один продукт зі схожим ефектом-розмарин. У день потрібно додавати по пів чайної ложки цієї трави в страви. Також корисними є імбир, кориця і червоний перед.

Часник

Все, що належить сімейству цибулі, є важливими пребіотичним продуктом, необхідними для гарного здоров’я кишечника. А робота кишечника впливає на те, як людина виглядає зовні.

Фрукти

Яблука, гранати і мандарини містять антивікові поживні речовини. Включення їх в раціон може стати ключем до довголіття. Однак потрібно звернути увагу на вміст в них цукру. Занадто велика кількість цих фруктом може привести до різкого підйому рівня цукру в крові.

 

 

 

Back to top button