Цікаве

Facebook відповів на звинувачення про негативний вплив Instagram на підлітків

Віце-президент Facebook Пратіті Райчоудхурі (Pratiti Raychoudhury) заявила, що Instagram “не токсичний для підлітків”, повідомляє 1News.

Таким чином соцмережа відповіла на звинувачення The Wall Street Journal про негативний вплив сервісу на підлітків і їхню самооцінку.

– Instagram допомагає дівчаткам-підліткам боротися з важкими моментами і проблемами. Понад десять років ми не тільки публічно говорили про сильні і слабкі сторони соцмереж, але проводили дослідження, які дозволяють мінімізувати негативний вплив на підлітків, – повідомляється в блозі компанії.

На думку Facebook, дослідження журналістів не відповідають дійсності. Райчоудхурі впевнена, що різкі висловлювання про Instagram пов’язані з результатами опитувань, в яких брало участь всього 40 осіб. Ці дані корпорація вважає неточними.

Нагадаємо, що матеріал від WSJ з’явився в мережі 14 вересня. У ньому описується негативний вплив Instagram на підлітків, про зниження їхньої самооцінки, а також про бездіяльність Facebook. Вплив сервісу неможливо переоцінити — ним користуються мільйони людей з усього світу.

Однак Facebook теж не стоїть на місці — сервіс впроваджує усілякі обмеження для додаткового захисту дітей. З кінця серпня всі користувачі Instagram зобов’язані вказати свою дату народження. Зміни торкнулися вже зареєстрованих користувачів.

Інформація також дозволить персоналізувати рекламу. У разі відмови надання інформації про вік, додаток перестане зображати контент в стрічці.

Джерело: The Verge
Back to top button