Цікаве

Facebook планує змінити назву

Наступного тижня Facebook планує змінити назву своєї компанії, щоб відобразити зосередженість на побудові метавсесвіту. Про це пише The Verge з посиланням на обізнане джерело.

Очікується, що про зміну назви Марк Цукерберг може оголосити на щорічній конференції 28 жовтня, але не виключено, що це може статися раніше.

Передбачається, що зміна назви має на меті сигналізувати про амбіції технологічного гіганта стати не лише соціальною мережею.

Після ребрендингу, ймовірно, Facebook буде позиціонуватися лише як один з багатьох продуктів материнської компанії, яка контролює в тому числ Instagram, WhatsApp, Oculus тощо.

Нову назва тримають в секреті – його знають навіть не всі члени вищого керівництва. Передбачається, що вона буде пов’язана з Horizon – додатком для роботи в віртуальних офісах, яке компанія представила в серпні.

У липні Цукерберг оголосив про початок роботи над «метавсесвітом», який об’єднає фізичну, доповнену (AR) і віртуальну (VR) реальності. Концепція «метавсесвіту» передбачає створення цифрових світів, в яких користувачі зможуть працювати, грати і спілкуватися.

Видання зауважує, що термін «метавсесвіту» був введений письменником-фантастом Нілом Стівенсоном для опису віртуального світу, в який люди втекли з антиутопічного реального світу.

«Тепер його приймає одна з найбільших і найсуперечливіших компаній світу – і їй доведеться пояснити, чому варто зануритися у власний віртуальний світ», – додають журналісти.

Представник Facebook відмовився коментувати цю історію.

Back to top button