Цікаве

Facebook оштрафували у США та Великобританії на десятки мільйонів доларів

Соцмережа має сплатити гроші за дискримінаційну політику під час прийому співробітників на роботу та за ненадання інформації

Американську компанію Facebook оштрафували на 14 мільйонів доларів за позовом міністерства юстиції США через дискримінаційну політику під час прийому співробітників на роботу.

Про це інформує 1NEWS.

Компанія Facebook повинна виплатити цивільний штраф у розмірі 4,75 мільйона доларів і близько 9,5 мільйона доларів постраждалим від дискримінації.

У мін’юсті США стверджують, що щонайменше з 1 січня 2018 року по 18 вересня 2019 року Facebook при прийомі на певні посади дискримінував американських громадян і подекуди наймав лише іноземців із тимчасовими візами.

Йдеться про так звані візи H-1B, які широко використовують програмісти та інші співробітники великих американських технологічних компаній.

Критики цієї практики стверджують, що іноземні громадяни працюють за нижчу заробітну плату, ніж громадяни США.

Технічні компанії своєю чергою апелюють до того, що звертаються до іноземних громадян, тому що їм бракує кваліфікованого персоналу серед громадян США.

Facebook зобов’язали почати навчання своїх співробітників вимогам протидії дискримінації відповідно до американського закону про імміграцію та громадянство.

Також соцмережа повинні давати більше реклами про свої вакансії, аби на них могли претендувати й американські громадяни.

У мін’юсті США зазначають, що це найбільший штраф за всю 35-річну історію існування положення про заборону дискримінації у згаданому законі.

А Управління з питань конкуренції та ринку Великої Британії (СМА) оштрафувало компанію Facebook на 70 млн доларів за ненадання інформації.

«Враховуючи численні попередження Facebook, CMA вважає, що невиконання вимог з боку Facebook було навмисним. Це перший випадок, коли CMA виявила, що компанія порушила наказ, свідомо відмовляючись повідомити всю необхідну інформацію», – йдеться у заяві регулятора.

Зі свого боку Facebook спростовує твердження СМА.

«Ми категорично не погоджуємось з несправедливим рішенням CMA покарати Facebook. Ми проаналізуємо рішення CMA та розглянемо наші варіанти», – заявив речник компанії.

Зазначається, що Управління з питань конкуренції та ринку Великої Британії веде розслідування щодо придбання Giphy, онлайн-бази даних і пошукової системи, яка дозволяє користувачам шукати і ділитися анімованими GIF-файлами, компанією Facebook та перевіряє, чи не порушула ця угода антимонопольне законодавство країни.

Джерело: Німецька хвиля/Укрінформ

Back to top button