Цікаве

Facebook і Google – платформи можуть зобов’язати посилити захист дітей – 1News

Facebook

 

Фото з відкритих джерел

Згідно із законом, всі компанії будуть мати єдині стандарти, які будуть спрямовані на користувачів мережі молодше 16 років

Сенатори обох партій США представили законопроект, який може зобов’язати онлайн-платформи посилити заходи щодо захисту неповнолітніх. Йдеться, наприклад, про випадки з суїцидом, харчовими розладами або ж пристрастю до наркотичних речовин. Про це повідомляє CNBC.

 

“Закон про онлайн-безпеку дітей” покликаний серйозно вплинути на політику масштабних онлайн-платформ.

 

У той же час комітет розглядає справу стосовно досліджень Meta, коли з’ясувалося, що її платформи негативно впливають на неповнолітніх, проте компанія вирішила приховати цей факт.

 

Згідно із законом, всі компанії будуть мати єдині стандарти, які будуть спрямовані на користувачів мережі молодше 16 років. Йдеться про впровадження ряду захисних інструментів, що дозволить обмежити зібрані дані про них, відключати рекомендації на основі алгоритмів або ж ввести обмеження на доступ до медіа. Більш того, інструменти будуть активовані при створенні акаунтів, а платформам буде заборонено пропонувати їх відключити.

 

Компанії будуть зобов’язані щорічно публікувати звіт про ризики заподіяння шкоди їх сервісами, які засновані на даних незалежного аудиту.

 

Так само закон пошириться і на маленькі інтернет-компанії, оскільки “відповідальність – не питання числа людей, які переглядають токсичний контент”.

 

1News за темою: Google анонсувала нову операційну систему

 

Нагадаємо, компанія Meta Марка Цукерберга може припинити роботу соціальних мереж Facebook та Instagram в Європі через суперечку щодо місця зберігання персональних даних користувачів.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS Джерело

Back to top button