Цікаве

Електроскутер чи електровелосипед: що краще купити для міста

Електроскутер чи електровелосипед: що краще купити для міста

Електромопеди та електровелосипеди мають значний попит серед покупців. Обидва ці види транспорту дозволяють швидко добиратися на роботу, або виїжджати за місто, коли хочеться відпочити. Електроскутери в широкому асортименті представлено за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/electricstrokes/ в “Цитрусі”. Але тут можна замовити й інші види транспорту на електричній тязі, наприклад електросамокати та електробайки. Нерідко потенційні покупці замислюються: електроскутер чи електровелосипед? Розглянемо плюси та мінуси кожного з цих засобів пересування.

Коли вибрати електроскутер

Електромопеди, також відомі як електроскутери, набувають популярності як зручний спосіб пересування у містах. Ці компактні транспортні засоби пропонують кілька переваг для міських поїздок.

  1. Рентабельність і ефективність

Завдяки меншим розмірам і легкій конструкції електричні мопеди мають високу маневровість у скупченому міському трафіку, дозволяючи водіям швидко мчати вулицями. Ви з легкістю долаєте дорожні пробки. Інвестиції в електроскутер швидко окупаються, адже не сплачуєте за бензин.

  1. Підходить для коротких і середніх дистанцій

Якщо ваша щоденна поїздка становить 20-40 кілометрів, електричний мопед може стати гарним варіантом. Максимальна швидкість електричних мопедів, яка зазвичай становить 45-60 кілометрів на годину, відповідає обмеженням швидкості в місті, забезпечуючи безпечну та плавну їзду.

  1. Можливості транспортування невеликих вантажів

Електроскутери обладнано вбудованими кейсами та кошиками для різноманітних вантажів. Є й знімні кейси, замість котрих з’являється місце для пасажира.

Мінуси електроскутера

Втім, обираючи між електровелосипедом та електромопедом слід враховувати й певні мінуси:

  • Обмежена відстань мандрівок, підходить для коротких відстаней;
  • Зазвичай коштують дорожче, ніж електровелосипеди;
  • Менш підходить для бездоріжжя або складної місцевості

Звісно, ідеального електротранспорту поки не винайдено. Але електричні скутери мають велику популярність серед покупців, тому їх з’являється все більше на вулицях міст України.

Електровелосипед: у чому ключові переваги та недоліки

Цей тип транспорту має низку переваг перед електромопедами:

  1. Коли сідає батарея, ви доберетесь до потрібної локації на педальній тязі;
  2. Електровелосипеди мають великі колеса, а це краща прохідність як у місті, так і поза його межами;
  3. Для розваг та здорового відпочинку – ідеальний варіант. Подорожі на електровелосипеді сприяють покращенню фізичної форми;
  4. Менша вага у порівнянні з електроскутером.

Щодо мінусів, вони теж присутні:

  • Електровелосипед поступається за максимальним навантаженням;
  • На електроскутері подорожувати набагато комфортніше;
  • Обмежені можливості з транспортування корисних вантажів;
  • Більше ризиків впасти та отримати травми.

Резюме

Як бачимо, кожен з варіантів має власні сильні та слабші сторони. Якщо ви любите спорт та свіже повітря, краще обирати електровелосипед. Електроскутери використовують для більш практичних цілей пересування містом та перевезення невеликих вантажів.

Back to top button