Цікаве

Експерти виявили нові види людей, які жили півмільйона років тому

Вчені зробили проривне відкриття, виявивши свідоцтва про існування нового виду стародавніх людей, які жили в Африці близько 500 000 років тому, повідомляє 1news з посиланням на lenta.ua.

Цей вид отримав назву Homo bodoensis і вважається, що вони жили в епоху середнього плейстоцену. Дослідники вважають, що вони є прямими предками сучасної людини. Назва bodoensis походить від черепа, знайденого в Бодо Д’ар в Ефіопії.

На думку експертів, це вирішальний період в історії, оскільки він також став свідком появи нашого власного виду (Homo sapiens) в Африці та наших близьких родичів неандертальців (Homo neanderthalensis) у Європі.

Але цей період також є свого роду сіра зона в історії з пробілом у знаннях експертів про природу еволюції людини в той час.

Палеоантропологи називають цей час «плутаниною посередині».

Провідний автор, доктор Мір’яна Роксандич з Університету Вінніпега в Канаді, сказала: «Говорити про еволюцію людини в цей період стало неможливо через відсутність належної термінології, яка визнає географічні відмінності людини».

З цією новою класифікацією H. bodoensis буде використовуватися для опису більшості людей середнього плейстоцену з Африки та деяких із Південно-Східної Європи.

За словами Крістофера Бе, співавтора дослідження з відділу антропології Гавайського університету в Маноа, мета нової класифікації – «розрубати гордієв вузол і дати нам можливість ясно розповісти про цей важливий період у світі» – еволюцію людини».

 

 

 

 

 

Back to top button