Цікаве

Експерти стверджують, що теніс подовжує життя на десять років

Наукове дослідження, яке тривало чверть століття і охопило 8,5 тис. осіб, дало інформацію про найбільш корисні для здоров’я види спорту, пише 1NEWS з посиланням на Свідок.

Жити довго і щасливо – про це мріють мільйони людей. Але ось втілити в життя її вдається не всім. Особливо в частині другого побажання – «жити щасливо». Адже поняття про це у всіх різні.

А ось як жити довго, вчені вже давно з’ясували. Головна умова – давати своєму тілу регулярні навантаження.

Ще стародавні греки знали, що фізичні вправи є найважливішим джерелом життєвої енергії. Вони допомагають зміцнити здоров’я і, як наслідок, суттєво збільшити свої шанси прожити довге життя.

Сучасні вчені підрахували, що спорт продовжує життя на 10 років. Джерелом знань послужило опитування більше 8500 чоловік, а також уважний аналіз з способу життя протягом останніх 25 років.

В результаті з’ясувалося, що найбільше шансів довго жити у тих, хто займається тенісом. Він продовжує життя на 9,7 років. Трохи менше додаткових можливостей дарують заняття бадмінтоном (6,2), футболом (4,7), велоспортом (3,7), плаванням (3,4), бігом (3,2) і гімнастикою (3,1). А ось найпопулярніший вид спортивного дозвілля – заняття в тренажерному залі продовжують життя незначно: всього на півтора року.

Більш того, дослідники з’ясували, що найкориснішими з точки зору довгожительства є ті види спорту, де людина постійно контактує з іншими людьми. Тут «групові» тренування показали більш високу ефективність перед індивідуальними.

Примітно, що з думкою вчених згодні і кардіологи. Вони підтвердили ефективність занять бадмінтоном і тенісом для зміцнення серцевих м’язів.

– Найкраще будь-який спорт з використанням ракетки: теніс/бадмінтон стоять на першому місці по збільшенню тривалості життя і зниження ризику смерті від серцево-судинних захворювань, – підтвердила кардіолог Ірина Мурадян.

 

 

 

Back to top button