Цікаве

Експерти стверджують, що шоколад з ранку допомагає жінкам схуднути

Дослідники з Іспанії розповіли, що шоколад здатний регулювати вагу і цукор в крові, пише 1NEWS з посиланням на zdorovia.com.ua.

Користь і шкода солодощів з какао

Шоколад – продукт, що має по всьому світу мільйони шанувальників. До складу улюблених багатьма солодощів входять масло какао і терте какао, від яких залежить як користь, так і шкода для здоров’я.

Усі корисні властивості шоколаду складно перерахувати. Серед головних – він здатний підвищити рівень емоційного стану, знизити ризик серцево-судинних захворювань і кількість шкідливих вільних радикалів в крові людини.

Однак не можна забувати, що безконтрольне поїдання солодощів з какао надасть на здоров’я зворотний ефект . Результатом може бути висип, а в інших випадках улюблені ласощі здатні викликати тахікардію і підвищити артеріальний тиск. Звичайно, велике значення має дозування: якщо споживати шоколад великими порціями (більше 100 г на добу), то всі корисні властивості можуть зникнути в одну мить, принісши організму людини великої шкоди.

Смачний експеримент

Нещодавно виявилася ще одна дивна властивість цього смаколика. Виявляється, він допомагає жінкам в схудненні! А адже раніше було прийнято вважати, що захоплення шоколадом неодмінно призведе до зайвої ваги. Про цю користь шоколаду розповіли вчені.

Згідно з висновками, отриманими в ході дослідження в Гарвардської медичної школи та іспанського Університета Мурсії, жінки в постменопаузі, які щодня за сніданком їдять небагато шоколаду, легше і швидше скидають зайву вагу.

Експеримент тривав рівно два тижні. Добровільними учасниками дослідження стали три групи з 19 жінок в постменопаузі. Жінки з першої групи харчувалися характерними для багатьох в Іспанії продуктами, представниці другої групи отримували приблизно 100 грамів молочного шоколаду протягом години після пробудження, а учасниці експерименту з третьої групи їли шоколад в такому ж дозуванні, тільки за годину до сну.

Їсти шоколад вранці – мудре рішення

У жінок, які ласувати шоколадом в ранковий час, вага не змінилась, а ось склад мікробіоти кишечника і інші показники покращилися. Також у них зафіксували зменшення талії і рівня глюкози. А кількість споживаних калорій зменшилася на 16%.

На краще змінилися показники і у тих, хто їв шоколад у другій половині дня. У жінок з цієї групи збільшилася фізична активність на наступний день в середньому на 6,9%, а також у них знизилися апетит і тяга до солодкого.

Головний висновок, до якого прийшли вчені під час експерименту – жінки, що з’їдають по 100-грамовій шоколадці кожен день, не набрали вагу. Це розвінчує головний міф про те, що шоколад – ворог красивої фігури.

 

 

 

Back to top button