Експерти розповіли – як правильно приготувати корисну каву для сніданку
Сьогодні існує велика кількість способів приготувати каву. Деякі з них вважаються більш корисними, а інших краще уникати, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.
Наприклад, в ході одного з досліджень, було встановлено, що найкраще віддати перевагу фільтрованій каві. Однак, на думку дієтологів, найкориснішою буде кава без цукру.
Хоча це твердження може здатися занадто очевидним, але справа в тому, що чиста кава дійсно може принести організму велику користь. Якщо дотримуватися споживання кофеїну менше 400 мг в день, що відповідає приблизно чотирьом чашкам, то ранкова кава стає по-справжньому здоровим напоєм.
Дослідження показують, що крім припливу енергії, кава допомагає скинути зайву вагу, поліпшити когнітивні функції і навіть прожити довше. І все ж навіть такий корисний продукт можна зіпсувати, якщо додати в нього неправильні інгредієнти.
“Кращий спосіб насолодитися кавою – це приготувати її так, як вам подобається, але при цьому розуміти, що саме можна в неї додати. Деякі напої містять велику кількість цукру, що може негативно позначитися на вашому здоров’ї і окружності талії при регулярному вживанні”, – розповіла доктор медичних наук Емі Гудсон.
Фахівчиня порадила трохи змінити звичний спосіб приготування кави. Зокрема, замість вершків можна використовувати знежирене молоко, відмовитися від сиропів або збитого топпінга.
Лікар-дієтолог Ліза Янг порекомендувала використовувати рослинне молоко, а замість цукру-корицю. Ще один спосіб підсолодити каву – додати улюблений ароматизований протеїновий порошок.
“Білкова кава, можливо, одна з найкращих напоїв для ранку. Він не тільки прискорює метаболізм завдяки протеїну, але і має прекрасний смак. Крім того, такий напій допомагає зберігати відчуття ситості між сніданком і обідом, що знижує тягу до їжі протягом дня”,- додала лікар Меган Берд з Oregon Dietitian.