Цікаве

Експерти розповіли про користь шоколаду

Одне з корисних властивостей шоколаду полягає в тому, що він містить корисні речовини, такі як магній, калій, фосфор, фтор та інші, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Всі вони в достатній кількості потрібні в організмі для нормальної роботи його органів і обмінних процесів. Однак, тим, хто хоче схуднути, слід з побоюванням ставитися до цього продукту. Шоколад – це висококалорійний продукт. Якщо вживати його у великих кількостях, то це може привести до надмірної ваги з усіма витікаючими наслідками: порушення роботи серцево-судинної системи, задишки, розвитку цукрового діабету, гіпертонії.

Вживання шоколаду вранці або ввечері по-різному впливає на почуття голоду і апетиту, рівень глюкози, мікробіоту, а також на добові ритми сну і температури, з’ясували вчені з Гарвардської медичної школи. Фахівці з’ясували що вживання 100 грамів шоколаду в невеликій часовий проміжок вранці допомагає спалити жир і знизити рівень глюкози в крові у жінок в постменопаузі.

“Відомо, що молочний шоколад, сприяє набору ваги через його високий вміст жиру, цукру і калорій, – говорить доктор Франк Шеєр. – Любов до шоколаду, як правило, веде збільшення ваги, особливо у жінок в постменопаузі, які досить уразливі до набору зайвих кілограмів. Проте аналіз клінічних випробувань показав, що прийом протягом декількох тижнів шоколадних добавок не впливає на масу тіла або розподіл жирових відкладень».

Результати досліджень крім іншого встановили, що вживання шоколаду протягом 14 днів не привело до збільшення ваги, а навпаки зменшило почуття голоду і тягу до солодкого.

Це говорить про те, що на фізіологічні механізми, які беруть участь в регуляції ваги тіла, може впливати не тільки склад їжі, але і час її прийому говорять автори дослідження.

 

 

 

 

Back to top button