Цікаве

Експерти повідомили – як правильно вживати каву для схуднення

Кава допомагає прискорити метаболізм і сприяє швидкому спалюванню зайвого жиру – але тільки в тому випадку, якщо пити її правильно, інформує 1NEWS з посиланням на Жіночий світ.

Хочете спалювати 200 додаткових калорій в день, практично нічого для цього не роблячи? Пийте каву! Дослідження, результати якого були опубліковані в журналі Nature Communications, підтвердило: 2-4 чашки натуральної кави в день допомагають нашому тілу активніше спалювати запасений жир, а отримані калорії переводити в енергію. Але для цього важливо дотримуватися кількох правил.

Пийте каву після сніданку

Ніколи не пийте каву натщесерце: кофеїн може надати подразнюючу дію на слизову оболонку шлунку. Але от якщо завершити ранкову трапезу гарячим напоєм, кофеїн викликає короткочасний сплеск метаболізму (і ранкові калорії будуть спалюватися активніше), а потім протягом всього дня обмін речовин буде швидше на 8-11%.

Випивайте чашку кави за 40 хвилин до тренування

Щоб заняття спортом і тренування були більш ефективними, за 40 хвилин до заняття випийте чашку кави: кофеїн забезпечить сильний імпульс енергії, завдяки якому ми будемо активніше займатися і в результаті ми спалимо більше калорій.

Не пити каву за 4 години до сну

Міцний здоровий сон – обов’язкова умова не тільки гарного здоров’я, але і красивої фігури. Якщо ми не висипаємося, то на наступний день ми більше схильні до небезпечних харчових звичок, вибираємо більш калорійну і насичену транс-жирами їжу. Крім того, кортизол, який активніше виробляється після безсонної ночі, також сприяє набору ваги.

Пити тільки чорну каву

Молоко, вершки, цукор і особливо сиропи, може бути, роблять напій більш смачним, але вже точно не йдуть на користь ні нашому здоров’ю, ні фігурі. Якщо ви зовсім не можете пити чорну каву, додайте мед і знежирене молоко (хоча воно не дуже корисне для здоров’я), але відмовтеся від будь-яких інших солодких добавок. І пам’ятайте: в стандартному кавовому напої на основі молока і сиропі може міститися стільки ж калорій, скільки в десерті!

Не перевищуйте дозу

Максимальна безпечна щоденна доза кави – 400 мілілітрів. Все, що зверху – небезпечно для серцево-судинної і нервової системи. А підвищена тривожність вже точно не сприяє підтримці хорошої фігури!

 

 

 

 

Back to top button