Цікаве

Експерти порадили – як під час карантину зберегти мотивацію до схуднення

Під час самоізоляції багатьом не вистачає фізичної активності та сонячного світла. В комбінації зі збільшенням кількості перекусів це може призвести до набору ваги, пише 1NEWS з посиланням на Жіночий світ.

Аби уникнути цього і, можливо, навіть стати стрункішими за час карантину, варто дотримуватись цих простих кроків:

Складіть план дієти. Ви повинні заздалегідь вирішити, які продукти ви можете їсти, а яких краще уникати. Не забувайте, що приймати їжу краще в один і той самий час.

Уникайте швидких вуглеводів і жирної їжі. Надайте перевагу продуктам, багатим клітковиною, вони прекрасно втамовують голод і дарують довге відчуття ситості.

Пийте достатньо води. Підтримувати водний баланс організму надзвичайно важливо, до того ж відчуття спраги часто плутають із відчуттям голоду. Тому склянка води може врятувати вас від споживання зайвих калорій.

Займайтесь йогою. Вона допомагає розслабити розум та м’язи, а також зняти стрес. Рекомендується займатися йогою зранку, в інтернеті можна знайти онлайн-уроки.

Їжте більше білків. Особливо важливо, щоб сніданок був багатим на білок. Так ви зможете довше почуватись ситими і покращити свій метаболізм.

Ставте реалістичні цілі. Встановіть мету тренування, наприклад, якої ваги ви хотіли б досягти. Цифра повинна бути реалістичною. Запишіть її і почепіть на видне місце. ви повинні бачити цю цифру кожного разу, як подумаєте про пакетик чіпсів або бутерброд.

Дотримуйтесь здорового графіку сну. Пам’ятайте, що дорослій людині потрібно спати 7-8 годин. Намагайтесь лягати спати та прокидатись в один і той же час, а також обмежити споживання кофеїну та роботу зі смартфоном чи комп’ютером перед сном.

Самоізоляція – прекрасний привід позбутися шкідливих для здоров’я та фігури звичок і завести нові, більш здорові та корисні. Це не тільки допоможе вам стати стрункішими, але і зміцнить імунітет та зробить ваш організм більш стійким перед інфекціями.

 

 

 

 

 

Back to top button