Цікаве

Експерти порадили продукти, які допомагають зміцнити імунітет проти вірусних інфекцій

Правильне харчування значно впливає на здоров’я, а зараз, коли епідеміологи прогнозують другу хвилю коронавіруса, імунній системі як ніколи знадобиться чинити опір, інформує 1NEWS з посиланням на Свідок.

Правильний раціон забезпечує вас усіма поживними речовинами, необхідними для підзарядки імунітету. Крім правильного харчування, вам також необхідно регулярно займатися спортом – це забезпечить нормальне функціонування вашого метаболізму.

Якщо ви шукаєте інгредієнти, які необхідно включити в свій раціон, щоб підвищити імунітет, обов’язково додайте в своє меню наступні продукти:

Куркума – яскраво-помаранчевий корінь, який містить активний компонент куркумін. Він має сильні протизапальні та антиоксидантні властивості. Вони допомагають куркуміну нейтралізувати вільні радикали і підвищувати активність власних антиоксидантних ферментів вашого організму.

Додавайте порошок куркуми в каррі, супи і навіть в смузі після тренування або в молоко, і пийте як «какао».

Імбир – ще один інгредієнт, до якого більшість людей звертаються, коли погано себе почувають. Цей корінь є ефективним антиоксидантом, який допомагає зменшити запалення в організмі. Також було доведено, що корінь імбиру ефективний проти м’язового болю, який ми часто відчуваємо при застуді і грипі. Активним інгредієнтом свіжого імбиру є гингерол, який має антибактеріальний та противірусний вплив на організм, допомагаючи знизити ризик інфекцій.

Використовуйте тертий або подрібнений імбир для приготування м’яса, супів, чаю, смузі і соків. Ви також можете додавати його в овочі при запіканні і використовувати в маринадах і варення.

Цитрусові – відмінне джерело вітаміну С, який обов’язково повинен надходити з їжею, оскільки організм не виробляє його самостійно. Рекомендована добова доза становить 75 мг в день, що приблизно еквівалентно кількості вітаміну С в одному грейпфруті або одному апельсині середнього або великого розміру. Вітамін С також є живильною речовиною, необхідним для виробництва білих кров’яних тілець – критичного компонента імунної системи, який допомагає захистити організм від інфекції.

Апельсини, грейпфрути, лайми, лимони, клементини або мандарини – все це повинно бути у вашому холодильнику, але також ви можете отримати вітамін С з перцю, броколі, капусти і ківі. Покладіть часточки цитрусових в салат, додайте сік лимона або лайма в воду або чай або використовуйте сік лимона, лайма чи апельсина для заправки салату, соку або смузі.

Часник – він містить фітосполуки алліін, які перетворюються в активну сполуку алліцин при подрібненні або жуванні. Вона допомагає імунній системі боротися з мікробами.

Дослідження показали, що вживання часнику може допомогти не тільки знизити ризик захворювання, а й зменшити тяжкість і тривалість хвороби. Щоб отримати максимальну користь для здоров’я від часнику, необхідно розчавити, нарізати або натерти часник і дати йому постояти кілька хвилин, перш ніж готувати з ним. Додавайте його в смажене, соуси, хумус, салати. Також для приготування можна використовувати часникове масло.

Авокадо. Цей плід сповнений необхідних вітамінів, включаючи вітаміни групи B, K, E і C. Він також є джерелом мінералів калію, магнію, міді, заліза і цинку, що підвищує імунітет. Авокадо сповнений клітковини, корисних жирів і суперантиоксиданту глутатіону. Цей антиоксидант може допомогти захистити організм і запобігти старінню – приємний бонус!

Більш того, вживання авокадо також може допомогти збільшити засвоєння поживних речовин і антиоксидантів з інших рослинних продуктів, в першу чергу через високу концентрацію корисних жирів.

Як вживати авокадо? Наріжте його і додайте в салат, поєднуйте з яйцями або використовуйте як намазки на тост. Приготуйте гуакамоле з авокадо, соку лайма, оливкового масла, нарізаних кубиками помідорів, перцю халапеньо і червоної цибулі.

Темний шоколад. На 75 відсотків він складається з какао, містить антиоксиданти, залізо і магній, а також забезпечує 30 відсотків денної норми цинку в 100 гр. Обирайте темний шоколад з вмістом какао-порошку не менше 75 відсотків. Вживання від 30 до 60 г темного шоколаду в день – норма, але спробуйте не отримувати весь цинк з чорного шоколаду, оскільки він також містить цукор і жир. Обирайте органічний темний шоколад або какао-порошок з темного шоколаду.

Щоб повністю забезпечити свій організм цинком, додайте в свій раціон велику кількість свіжих овочів, горіхів, м’яса і бобових.

Кориця. У багатьох пацієнтів з Covid-19 спостерігалося аномальне згортання крові. Щоб уникнути виникнення тромбів, необхідно вживати продукти з натуральними антикоагулянтами. У кориці міститься елемент, відомий як кумарин – він діє як потужний антикоагулянт. Фактично, він використовується в препаратах для розрідження крові. Корицю додавайте до каш, десертів або фруктових салатів. До продуктів, які розріджують кров, також відносять куркуму, імбир, часник, які ми згадували вище в цій статті, та кайенский перець.

 

 

 

 

Tags

Останні новини

Back to top button
Close
Close