Цікаве

Експерти назвали помилки, які заважають людині схуднути

Більшість людей, які намагаються схуднути, вважають, що для цього достатньо скоротити споживання калорій та регулярно займатись спортом, повідомляє 1NEWS з посиланням на Жіночий світ.

Однак, для того, щоб успішно схуднути, а головне – закріпити результат, потрібно дещо більше. Зокрема, потрібно уникати тих речей, які можуть завадити вам скинути зайві кілограми чи навіть нашкодити вашому здоров’ю.

Ось 5 помилок, яких часто припускаються люди, намагаючись позбутись зайвих кілограмів:

Пропуск прийому їжі. Багато складних дієт вимагають пропускати прийоми їжі, щоб прискорити процес схуднення. Це здається логічним, адже це допомагає скоротити споживання калорій, але натомість ви сповільнюєте свій метаболізм та посилюєте потяг до їжі. Тому замість того, щоб пропускати обід чи вечерю, обирайте для них продукти, багаті на білок та клітковину. Вони забезпечать вас енергією і зменшать відчуття голоду.

Вживання знежирених оброблених продуктів. Знежирені продукти, які часто рекламують, як здорові та корисні, часто містять величезну кількість цукру та інших добавок, які заважають нам схуднути. Тому намагайтеся звести до мінімуму споживання обробленої їжі та вживати якнайбільше свіжих овочів та фруктів.

Зловживання здоровими продуктами. Не думайте, що якщо продукт здоровий, його можна їсти у яких завгодно кількостях. Зайві калорії накопичуються в організмі у вигляді жиру, звідки б вони не надходили. Тому потрібно не лише обирати здорові продукти, а і контролювати розміри порцій.

Вживання калорійних закусок після тренування. Багато людей вважають, що після важкого тренування заслуговують на ласощі, однак зловживання ними зведе нанівець усі ваші зусилля у спортзалі. Щоб відновити енергію після тренування, обирайте закуски з цільного зерна, нежирного м’яса, фруктів, овочів або горіхів.

Вживання порожніх калорій. Якщо для втамування спраги ви оберете фруктові соки та висококалорійні смузі, вони можуть не тільки завадити вам схуднути, а і призвести до набору зайвих кілограмів. Тому зупиніть свій вибір на чистій воді або трав’яних чаях.

 

 

 

 

 

Back to top button