Цікаве

Експерти назвали ознаки швидкого старіння організму

У одних людей перші зморшки з’являються в 20, а інші в 30 ходять з гладким обличчям, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Все це – результат вікових змін в організмі, на які впливає спосіб життя.

Погіршення метаболізму

З віком у людини сповільнюється обмін речовин, що критично позначається на його вазі і загальний стан тіла. Якщо раніше ви могли спокійно з’їсти пару бутербродів з ковбасою на ніч і запити їх солодким чаєм, а тепер відчуваєте, що це було зайве, то у вас сповільнилося метаболізм. Це не добре і не погано, але тепер вам треба відповідальніше ставитися до складання раціону.

Зменшилася швидкість реакції

Чим старшою стає людина, тим повільніше його мозок реагує на навколишній світ. Саме тому з віком частіше б’ється посуд, ви перестаєте схоплювати падаючі речі і гірше сідайте за кермо. Щоб зрозуміти, що у вас сповільнилася реакція, хапайте на льоту лінійку і відміряйте, на якій позначці ви її спіймали. З роками порівнювати результати.

Повільно гояться рани

Ви напевно знаєте, що у людей похилого віку загоєння відбувається повільніше, ніж у молодих. Саме тому люди у віці бояться зламати шийку стегна – це приковує їх до ліжка на кілька місяців. Період відновлення у літніх часто триває набагато довше через сповільнених функцій організму.

Втрата інтересу до життя

Зміна психічного стану теж підвладне віковим змінам. Одним з проявів передумов деменції є те, що людина втрачає задоволення від занять, які його колись радували. Якщо ви помітили за собою подібне, то варто звернутися до психолога або психіатра.

 

 

 

Back to top button