Цікаве

Експерти назвали 5 кращих продуктів для протистояння старінню

Від нашої дієти залежить тривалість життя і міцність здоров’я, про що багато хто давно знає, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Але існують певні продукти харчування, які ще й продовжують молодість.

Соєві боби. Це основний продукт азіатської кухні протягом декількох поколінь, вони багаті ізофлавонами-різновидом фітоестрогенів. Ізофлавони має протизапальні, антиоксидантні, протиракові та антимікробні властивості. А значить, можуть допомогти регулювати запальну реакцію організму і уповільнити клітинне старіння, також захищаючи від певних типів раку.

Морква. Один з найпопулярніших овочів в Україні і багатьох інших країнах світу, відомий високим вмістом бета-каротину. Цей пігмент каротиноїд надає моркви помаранчевий колір. У нашому організмі бета-каротин перетворюється на вітамін А, який бере участь в імунній функції, процесах зору, відтворенні і клітинної комунікації.

Наш організм не може самостійно виробляти даний вітамін, і отримувати його потрібно з їжею. Дослідження показали, що багаті каротиноїдами продукти захищають від вікової дегенерації сітківки або порушень зору, викликаних старістю.

Хрестоцвіті овочі. Ще один важливий тип продуктів, який включає в себе брокколі, редис, брюссельську, кольорову і білокачанну капусту.

Всі вони багаті поживними речовинами, включаючи безліч вітамінів, мінералів і каротиноїдів. У хрестоцвітних овочах є глюкозинолати, які регулює реакцію організму на стрес і запалення, володіючи антимікробними властивостями, а також сповільнюючи процеси старіння.

Лосось. Дослідження показують, що якщо м’ясо завдає істотної шкоди здоров’ю в довгостроковій перспективі, то риба приносить користь.

Однією з корисних різновидів риби є лосось, багатий білками і жирними кислотами Омега-3. Вони пов’язані з здоров’ям мозку, запобігаючи вікове зниження когнітивних функцій.

Цитрусові. Останній пункт нашого списку-скромні герої здорової дієти. Це апельсини, мандарини, грейпфрути, лимони тощо продукти, які містять безліч вітаміну C – чудового антиоксиданту, що зменшує запальні процеси. У плодах містяться флавоноїди, які значно збільшує тривалість життя людини

 

 

 

 

 

Back to top button