Цікаве

Експерти дали поради чоловікам, як прожити якнайдовше

У Центрі громадського здоров’я (ЦЗГ) при Міністерстві охорони здоров’я дали поради чоловікам, як зберегти своє здоров’я та залишатися активними, інформує 1NEWS з посиланням на greenpost.ua.

По-перше, фахівці радять записатися до лікаря та пройти обстеження. Там зазначили, що чоловіки, зазвичай, удвічі рідше відвідують свого сімейного лікаря, ніж жінки. Зокрема, фахівці радять пройти прості скринінги:

  • на здоров’я серцево-судинної системи (з 40 років — кожні 2 роки);
  • на цукровий діабет (з 45 років — щороку);
  • на вікові форми раку (колоректальний рак — з 50 років — кожні 2 роки; рак простати — з 50 років при наявності низького ризику, з 45 років — при середньому ризику, з 40 років при високому ризику — щороку).

Також лікарі рекомендують регулярно вимірювати артеріальний тиск та забути про куріння та споживання алкоголю.

По-друге, татусям радять підтримувати фізичну активність.

«Між робочими та сімейними обов’язками знайдіть час на фізичні вправи Вони загострюють увагу, покращують сон, сприяють виділенню ендорфінів (гормонів щастя)», — йдеться в рекомендаціях ЦГЗ.

По-третє, чоловікам не варто забувати про хобі та друзів.

«Як знайти час на улюблену справу? Це справді складно, але позитивний ефект того вартує. Згідно з дослідженнями, люди, які займаються рекреаційною діяльністю мають більш позитивний настрій, менше стресують», — кажуть у ЦГЗ.

По-четверте, батькам радять планувати якісний сімейний відпочинок. Це може бути перегляд комедійних фільмів, мультиків, збір лего, похід у парк або поїздка за місто.

«Головне — це відчуття, що ви робите це разом і вкладаєте в це всю душу. Радісний дитячий сміх такий заразний, що і вас змусить сміятися. А сміх, як доведено, збагачує киснем серце, легені й м’язи», — стверджують лікарі.

По-п’яте, у ЦГЗ рекомендують чоловікам дотримуватися здорового харчування. Воно включає фрукти, овочі, цільнозернові продукти, молочні продукти, птиця, риба, яйця та горіхи.

 

 

 

 

Back to top button