Цікаве

Експерт розповів про найкорисніші літні ягоди

Про користь ягід, про те, що це справжня скарбниця вітамінів, знає кожен, передає 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Особливо вони корисні в сезон. Дієтолог і експерт зі здорового харчування Олена Соломатіна вважає, що, незважаючи на користь цього смачного продукту загалом, звернути особливу увагу варто на два їхніх види.

Так, медик підкреслює, що найкориснішими вважаються чорниця і лохина, оскільки в їхній склад входить незліченна кількість антиоксидантів. Також у них є ціаніди, що підтримують здоров’я капілярів і судин.

Крім того, чорниця і лохина багаті вітамінами групи В, вітамінами С і РР, каротиноїдами, а також калієм, марганцем і магнієм. Всі ці корисності допомагають підтримувати шкіру і зір у хорошому стані. А невисока калорійність і низький глікемічний індекс дозволяють уникнути напруженої роботи підшлункової.

Іншими ягодами при цьому теж нехтувати не слід, оскільки вони можуть принести неоціненну користь. Так, у чорній смородині міститься велика кількість дубильних речовин, ефірних масел, пектину і фосфору. Ця ягода сприяє виведенню токсинів і допомагає правильній роботі печінки і нирок. Також вона справляє підтримуючий ефект при серцево-судинних захворюваннях і хворобах дихальних шляхів.

Полуниця теж дуже корисна – в ній багато вітаміну С і бета-каротину. А фолієва кислота, калій і магній допомагають підтримувати здоров’я серця і судин. За рахунок своїх сечогінних властивостей ця ягода допомагає боротися і з набряком, а саліцилати її складі мають протизапальний і антибактеріальний ефект.

У списку найбільш корисних ягід знаходиться і малина. Вона вважається природним аспірином через велику кількість саліцилової кислоти. Не слід забувати і про вишні з черешнею, які містять важливі антиоксиданти і мелатонін («гормон сну»), а також допомагають нормалізувати тиск.

 

 

 

 

Back to top button