Цікаве

Ефективні способи подолати втому і повернути енергію: поради експертів

Шкідливі звички та неправильний розпорядок дня можуть поступово, але впевнено “висмоктувати” енергію та навіювати втому. Коли пригнічений стан не зникає кілька днів, а відчуття знесиленості з’являється навіть після пробудження – потрібно переглянути сталий режим і внести корективи.

Експерти назвали 4 способи, “зарядити батарейти”, щоб повернути в життя продуктивність та азарт. Вони зачіпаюсь усі щоденні аспекти, від харчування, до фізичних вправ, передає 1News.

Оновлений раціон

Зокрема, слід додати в меню більше продуктів, які містять залізо, вітаміни групи В, кальцій, магній і вітамін С, каже дієтолог Ян Марбер.

Фахівець переконує, що саме поживні речовини беруть активну участь у відновленні енергії, тому в щоденному раціоні мають бути фрукти, овочі, молочні продукти і тд. Саме дифіцит потрібних мікроелементів впливає на загальне відчуття втоми.

Cлід додати в меню більше продуктів, які містять залізо, вітаміни групи В, кальцій, магній і вітамін С

 

Фізичні вправи

Ян Марбер також наголошує, що фізичні вправи (наприклад, біг, танці або теніс) є ключем до здорового тіла. Навіть, якщо перед фізкультурою заряд енергії на нулі, після неї він значно підвищиться.

“Регулярні фізичні вправи не тільки сприяють виробці гормонів, які підвищують настрій, і циркуляцію кисню в крові, а й впливають на відновлення енергії”, – додав експерт.

Ян Марбер також наголошує, що фізичні вправи – ключ до здорового тіла

 

Покращення якості сну

Просинаючись кілька разів під час 8-годинного відпочинку, тіло не встигне набратися сил, каже спеціаліст. Щоб встигнути виспатися за виділений час, потрібно попрацювати над зовнішніми та внутрішніми подразниками.

“Високоякісний сон означає, що ви засинаєте протягом 15-20 хвилин, спите всю ніч із максимум одним пробудженням та на ранок відчуваєте себе бадьорим”, – поділився доцент нейробіології Стенфордського університету Ендрю Хуберман.

Експерт порадив уникати важкої їжі перед сном, не відволікатися на телефон, телевізор, комп’ютер та налаштовувати себе на позитивні думки.

Експерт порадив уникати важкої їжі перед сном

Стрес під контролем

Фахівці наполегливо рекомендують кожного дня відслідковувати свій емоційний стан, щоб знайти паралелі між стресом та тим, що нас оточує. Таким чином, усвідомивши свої потреби, можна спробувати уникати ситуацій, які вибивають з рівноваги.

Фахівці рекомендують кожного дня відслідковувати свій емоційний стан
Джерело: The Mirror
Back to top button