Цікаве

Ечпочмак: татарські пиріжки трикутники з м’ясом

Продукти для блюда

  • тісто:
  • борошно пшеничне – 900 гр.
  • яйце куряче — 2 шт.
  • щіпка соди
  • простокваша — 330 гр.
  • масло топленое — 170 гр.
  • начинка:
  • баранина (шия) – 400 гр.
  • яловичина (тазостегнова частина) – 400 гр.
  • курдюк – 200 гр.
  • картопля – 300 гр.
  • сіль
  • перець
  • + яйце змастити перед духовкою

Як готувати?

Розтоплюємо топлене масло|мастило| на водяній бані, просіюємо борошно і добре перемішуємо.

Повинні вийти грудочки пухкі.

В окремій ємності змішуємо кисле молоко, курячі яйця і додаємо щіпку соди.

Додаємо суміш у борошно та замішуємо тісто.

Тісто, що вийшло, катаємо на ковбаски і прибираємо в пакет і в холодильник на пару-трійку годин.

М’ясо нарізаємо дрібними шматочками.

Також нарізаємо курдюк та картопля.

Перемішуємо з додаванням солі та перцю за смаком.

Тісто розділяємо на шматочки порційні і розкочуємо з них невеликі коржики, розміром приблизно з чайне блюдце.

У мене вийшло 15 еччмачків, 75гр тісто і 65гр начинки в одному.

На середину коржика викладаємо начинку і зліплюємо трикутник, середину залишаємо відкритою.

Викладаємо на лист, змащуємо збитим яйцем.

Відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку приблизно на 20 хвилин.

У відкриту частину ечпочмака, всередину вливаємо по 1-2 ст. м’ясного бульйону.

Відправляємо назад до духовки ще приблизно на 20 хвилин.

Перекладаємо в злегка підігріту каструлю, не перевертаючи, щоб не витік сік.

Закриваємо кришкою.

Укутуємо рушником. Зберігаємо в такому вигляді. Приємного вам апетиту!

Відеоурок

Back to top button