Цікаве

EBU відхилило вимоги активістів заборонити Ізраїлю брати участь у конкурсі

EBU відхилило вимоги активістів заборонити Ізраїлю брати участь у конкурсі

Фото: instagram.com/eurovision
Організатори Євробачення відповіли на критику щодо участі Ізраїлю.

В суботу, 7 жовтня, бойовики ХАМАС здійснили масований ракетний обстріл південних і центральних районів Ізраїлю, вторглися на територію країни й захопили в полон заручників.

Європейська мовна спілка заявила, що наразі не планує забороняти Ізраїлю брати участь у Євробаченні-2024. Про це повідомляє Eurovoix.

Зазначається, що вимога заборонити участь Ізраїлю з’явилася після того, як його включили до списку країн-учасниць пісенного конкурсу. Тому багато людей, які підтримують Палестину, закликали заборонити її участь через триваючу війну з ХАМАС.

“Пісенний конкурс Євробачення – це конкурс для суспільних мовників з усієї Європи та Близького Сходу. Це конкурс для мовників, а не для урядів, і ізраїльський суспільний мовник бере участь у конкурсі вже упродовж 50 років” – заявили представники спілки.

Представники EBU також оцінили список учасників і вирішили, що ізраїльський суспільний мовник відповідає всім правилам конкурсу. Разом з 36 іншими мовниками він зможе взяти участь у конкурсі наступного року.

Своє рішення EBU ґрунтувала на нинішньому ставленні інших міжнародних організацій до Ізраїлю.

“Наразі є інклюзивне ставлення до ізраїльських учасників великих змагань. Пісенний конкурс Євробачення залишається неполітичною подією, що об’єднує публіку по всьому світу через музику”

Дехто навіть проводить паралелі між Ізраїлем, який був допущений до конкурсу та РФ, участь якої заборонили після нападу на Україну.

“У 2022 році, після вторгнення в Україну, керівні органи EBU вирішили виключити РФ з пісенного конкурсу Євробачення, де її представники повинні були змагатися разом з Україною. Як було сказано раніше, пісенний конкурс Євробачення – це конкурс для мовників. Після неодноразових порушень зобов’язань щодо членства та порушення цінностей суспільних ЗМІ участь Росії була призупинена”, – заявили в EBU.

Раніше повідомлялося, що у пісенному конкурсі Євробачення-2024, яке у травні наступного року відбудеться у шведському Мальме, візьмуть участь представники 37 країн.

Стало відомо, скільки будуть коштувати квитки на Євробачення-2024

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button