Цікаве

Дивацтва китайців: діти на повідках, таксисти за гратами і милостиня по QR-коду

Телеведучі Оля Манько і Макс Узол давно не бояться навіть найдивніших вакансій. У Піднебесній вони допомагали ставити банки пацієнтам і робити відвари з хвостів ящірок, викладали англійську та їли на обід курячі лапи…

Дивацтва китайців: діти на повідках, таксисти за гратами і милостиня по QR-коду

Чому журналісти Нового каналу, які бачили й не таку екзотику, зареклися ще коли-небудь літати в країну фанатів нетрадиційної медицини, наднових технологій і липових гаджетів. Чим китайці так шокували заробітчан? Розповідає 1News.

Лікуються голками і хвостами ящірок

Оля Манько: “Китайці – великі шанувальники нетрадиційної медицини. Вони вірять, що за допомогою акупунктури (“голковколювання” – прим. Ред.), вакуумних банок і відварів із трав, корінців і різних частин тіла тварин можна вилікувати багато хвороб. Коли я влаштовувалася в один з таких центрів, то уявляла себе помічницею місцевого лікаря в якійсь глушині. А потрапила в сучасний медичний центр. Крутіше за багатьох наших лікарень. У цьому ж центрі є аптека з усім набором “медикаментів” – порошків з різних хвостів, ніжок, ріжок і трав’яних засобів. До стандартної медицині китайці вдаються тільки в самих крайніх випадках. Працівники центру викликають довіру, і я чула багато схвальних відгуків від пацієнтів, але сама б не ризикнула лікуватися такими методами”.

Водять дітей на повідках

Макс Узол: “Виховання дітей в Китаї теж дивує нашу людину. Наприклад, в місті можна зустріти батьків з малюками на повідках. Мені пояснили, що цей девайс дає дитині відчуття свободи, якої вона не бачить, коли батьки тримають її за руку. Батькам же допомагає не втратити чадо в мегаполісі. Я спробував працювати з дітьми – вчив маленьких китайців англійської. Не думав, що це буде так непросто. Один хлопчик розлютився на мене на уроці – кричав, вередував і навіть кидав у мене табуретку. Цікаво, що за уроком через прозору стіну спостерігають з коридору батьки. І навіть мама не могла вплинути на маленького хулігана”.

Їдять курячі лапи і голови

Оля Манько: “Їжа в Китаї – наш біль. Все огидно тхне якоюсь протухлою цибулею і гнилим м’ясом. Вони їдять хрящі, курячі голови і тельбухи, приправляючи все дуже дивними для нас соусами. Під час роботи на виробництвах вибору у нас не було. Доводилося їсти, що давали. Одного разу мій обід складався зі смажених курячих лап і рису. Лапи, до речі, їдять прямо з кігтями. Згадувати страшно! Ні за що не хотіла б повернутися в Китай ще раз. Мені пояснили, що такий дивний раціон залишився у місцевих з часів голоду в 1959-61 роках, коли люди їли все поспіль, щоб вижити”.

Тримають таксистів за гратами

Макс Узол: “У Китаї багато, на мій погляд, засобів уявної безпеки. Таксисти огороджені від пасажирів металевими гратами. Уявною, тому що прути розташовані так широко, що зловмисникові вони не стануть перешкодою, щоб дотягнутися до водія або його гаманця. У метро теж встановлено кілька рамок і сканерів для сумок. Але працівники метрополітенів і вокзалів, які, по ідеї, повинні строго стежити за пасажирами, іноді просто сплять на робочому місці”.

Жебраки просять скинути милостиню по QR-коду

Оля Манько: “Готівку в побуті жителів Китаю дуже мало. Вони всюди розраховуються за допомогою мобільного додатку, синхронізованого з банківським рахунком. Навіть жебраки в переходах сидять не з капелюхами для дрібниці, як у нас, а з роздрукованим на папірці QR-кодом. Нам така система доставляла труднощі. Особливо коли потрібно було купити квитки на транспорт. Доводилося просити місцевих розплатитися за наш проїзд і повертати їм готівку”.

Прем’єра реаліті “Заробітчани” 19 лютого о 19:00 на Новому каналі!

 

Джерело: Обозреватель

Tags
загрузка...

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close