Цікаве

Дві країни Європи відкрили кордони українцям: правила в’їзду

З цього тижня свої кордони для мандрівників відкривають дві європейські країни – Іспанія і Франція. Однак є важлива умова: в’їзд на територію держав буде дозволений тільки тим туристам, які зробили щеплення від коронавірусу.

Вакцинацію в два етапи необхідно завершити не пізніше ніж за два тижні до подорожі. Препарати повинні бути схвалені ВООЗ або Європейським регулятором, з яких в Україні є Pfizer, AstraZeneca і CoronaVac. Про це розповідає 1News.

Іспанія відкривається для вакцинованих туристів із понеділка, 7 червня. Ніяких додаткових перевірок або обмежень для туристів, які отримали обидві дози вакцини, вводити не будуть.

Іспанія відкривається для туристів.

 

Відвідати Францію українці зможуть уже з 9 червня, надавши негативний ПЛР-тест чи довідку про вакцинацію. Крім того, у Франції для жителів України передбачений 7-денний режим ізоляції.

Франція відкривається для туристів.

Відзначимо, влада розподілила країни світу на три зони: “зелену”, “помаранчеву” і “червону”. Україна, як і більшість країн, опинилася в “помаранчевій”. У цей список потрапили ті країни, де ситуація з коронавірусом залишається невизначеною. Тому в’їхати в Іспанію або Францію можна буде тільки за умови негативного ПЛР-тесту. Якщо вакцинації немає, то в’їхати в країну можна буде тільки за умови серйозної необхідності.

Джерело: Сніданок з 1+1

Back to top button