Цікаве

Дослідники витягли ДНК мумій із незвичайної речовини

Вчені виявили, що воші, знайдені на тисячолітніх муміях, зберегли людську ДНК, передає 1news з посиланням на портал vokrug sveta.

“Наша генетична інформація може бути збережена за допомогою липкої речовини, що виробляється головними вошами. Крім генетики, біологія вошей може дати цінні відомості про те, як люди жили та помирали тисячі років тому” , – заявили вчені.

На сьогоднішній день попит на зразки ДНК із давніх людських останків останніми роками значно зріс, оскільки технології допомагають за допомогою ДНК відповісти на багато питань історії, зокрема, зрозуміти міграцію та різноманітність давніх людських популяцій.

Дослідницька група витягла ДНК із секрету вошей, зібраного на кількох муміфікованих останках (1500-2000 років тому) в Аргентині. Було виявлено, що зразки, використані для досліджень ДНК із секрету вошей, містять ту ж концентрацію ДНК, що і зуб і вдвічі більшу концентрацію, ніж кісткові залишки. Крім аналізу ДНК, за допомогою паразитів вчені змогли також зробити висновки про умови, в яких жили люди і навіть передбачити причину їхньої смерті.

 

 

 

 

 

 

Back to top button