Цікаве

Дослідники створили робота, який працює на сонячній енергії та радіохвилях

Дослідники створили робота, який працює на сонячній енергії та радіохвилях

Фото: Mark Stone/University of Washington
Робот MilliMobile

Робот може пересуватися різними поверхнями, а також переносити обладнання, яке втричі перевищує його власну вагу.

Команда дослідників з Вашингтонського університету створила нового робота, який може працювати на сонячній енергії та радіохвилях. Про це повідомляє Interesting Engineering.

Робот, який отримав назву MilliMobile, розміром з монету і важить стільки ж, скільки родзинка. Він має накопичувач енергії, схожий на сонячну панель, чотири колеса і може проїхати зі швидкістю до десяти метрів за годину навіть за хмарної погоди.

Робот може їздити по таких поверхнях, як бетон, і перевозити обладнання (камеру, датчики), вага якого в три рази перевищує вагу апарата. Він використовує датчик світла, щоб автоматично рухатися до джерел світла, що дозволяє йому працювати безперервно на накопиченій енергії.

Команда дослідників тестувала MilliMobile як у приміщенні, так і в парках, на фермі та в офісі. Навіть за дуже слабкого освітлення, наприклад під кухонною стільницею, роботи можуть рухатися, хоча й набагато повільніше. Це дозволяє їм безперервно працювати.

Раніше повідомлялося, що дослідників із Хайфського університету розробили автономного підводного робота, щоб ідентифікувати рибу в морі.

В США разработали робота, который может дрожать и потеть

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button