Цікаве

Домінікана: як відпочити гарно та бюджетно

Домінікана зараз – один із найпопулярніших і найреспектабельніших курортів. Оскільки країна відкрита для в’їзду без ПЛР-тестів і проходження карантину, українці можуть розширити географію пляжного відпочинку і втекти від пандемії в тропічний рай.

Але мало хто може дозволити собі це задоволення, адже Домініканська республіка недарма вважається найпопулярнішим курортом карибського регіону. І попри те, що туроператори пропонують знижки на “гарячі” тури, відпочинок залишається досить дорогим – найдоступніші коштують від 1000 доларів з людини. 1News розповідає , як заощадити в Домінікані та відпочити на престижному курорті не за всі гроші світу.

Коли дешевше летіти в Домінікану

  • Першим способом заощадити на перельоті є купівля квитків або путівки щонайменше за 40 днів до вильоту. Максимальні ціни встановлюють зазвичай за 2 тижні до відправлення. Бажано брати квитки відразу в обидва кінці. Це також буде економніше.
Попри те, що туроператори пропонують знижки на "гарячі" тури, відпочинок у Домінікані залишається досить дорогим
  • Лютий – це розпал сезону шлюбних ігор горбатих китів. Така подія привертає безліч туристів, а отже ціни на путівки та квитки значно зростають.
  • Кінець грудня – це пік туристичного сезону і найдорожчий період для відпочинку на острові.
  • Найдешевший сезон для відвідування Домінікани – з квітня по вересень через часті дощі.

Найбюджетніші курорти

Найпопулярніший, а тому і найдорожчий курорт Домініканської республіки – це Пунта Кана. Місцеві готелі працюють за системою “все включено”, мають приватні пляжі і пропонують своїм гостям відпочинок класу люкс. Також у цьому місті значно вищі ціни на екскурсії, ресторани та поїздки на таксі, ніж в інших регіонах.

У Пунта Кані вищі ціни на екскурсії, ресторани та поїздки на таксі, ніж в інших регіонах.

Для більш бюджетного й скромного відпочинку варто розглянути такі курорти:

  • Бока Чика
  • Хуан Доліо
  • Пуерто Плата
  • Кабарете

Як вигідно забронювати житло

  • забронювати номер в одному з міні-готелів або хостелів на сайті booking.com. Орієнтовна вартість проживання – від 25 доларів за ніч.
  • орендувати віллу (для великих компаній). Орендуючи великий будинок із кухнею, великою кількістю кімнат і басейном у дворі, ви заплатите від 1500 доларів на тиждень, але ці гроші ви розділите між собою.
  • орендувати квартиру (підійде для сімей із дітьми та компаній). Ціна на квартиру залежить від її розміру, віддаленості від пляжу й терміну проживання. Вартість оренди починається від 50 доларів на добу.
Існує кілька способів заощадити на житлі в Домінікані
  • пожити в кабаньос – місцевому придорожньому мотелі, який є найдешевшим видом житла в Домінікані. Вартість – від 15 доларів за ніч.

Як пересуватися країною

Як і в більшості країн, найдешевший варіант пересування – це громадський транспорт. Маршрутки, які курсують містом, називаються гуа-гуа. Проїзд у них коштує 1 долар на людину.

Також можна пересуватися на мотокончо. Це коштує в середньому 2-4 долари, причому на мототаксі можна проїхатися відразу трьом пасажирам.

Пересуватися Домініканою можна на гуа-гуа за 1 долар або на мотокончо за 2-4.

Для пересування між містами в Домінікані існує досить розвинена мережа міжміських автобусів. Дістатися з одного міста в інше можна в середньому за 10 доларів із людини. За ці гроші ви отримаєте комфортну поїздку з кондиціонером і безоплатним інтернетом. Розклад руху автобусів можна дізнатися на офіційному сайті автокомпаній.

Оренда найдешевшого автомобіля в Домінікані обійдеться в 40 доларів на добу, але за бензин і страховку доведеться заплатити окремо.

Джерело: Обозреватель

Back to top button