Цікаве

Для необов’язкових поїздок до Євросоюзу вводять нові правила з 1 березня – 1News


Фото з відкритих джерел

Обмеження COVID-19 повинні застосовуватися з урахуванням як ситуації в третій країні, так і індивідуального статусу людини

Рада ЄС прийняла оновлену рекомендацію про тимчасове обмеження необов’язкових поїздок до ЄС. Нові рекомендації почнуть застосовуватися з 1 березня 2022 року. Про це повідомляє Consilium.europa.

Повідомляється, що обмеження COVID-19 повинні застосовуватися з урахуванням як ситуації в третій країні, так і індивідуального статусу людини. Держави-члени повинні дозволити необов’язкові поїздки для осіб, щеплених вакциною, схваленою ЄС або ВООЗ, видужали осіб і всіх осіб, які виїжджають з країни, включеної в список ЄС. Для деяких з цих мандрівників можуть застосовуватися додаткові заходи, такі як ПЛР-тестування перед поїздкою.

Держави-члени повинні зняти тимчасове обмеження на необов’язкові поїздки в ЄС для осіб, щеплених вакциною, схваленою ЄС або ВООЗ, за умови, що вони отримали останню дозу серії первинної вакцинації не менше ніж через 14 днів і не більше ніж через 270 днів до прибуття або вони отримали бустерну дозу.

Держави-члени також повинні зняти тимчасове обмеження на несуттєві поїздки для осіб, які одужали від COVID – 19 протягом 180 днів до поїздки в ЄС.

1News за темою: Уряд готує послаблення карантинних обмежень через покращення ситуації з COVID-19

Для осіб, щеплених схваленою ВООЗ вакциною, держави-члени також можуть вимагати проведення негативного ПЛР-тесту не пізніше, ніж за 72 години до вильоту, і можуть застосувати додаткові заходи, такі як карантин або ізоляція. Негативний ПЛР-тест перед від’їздом також може знадобитися для осіб, які одужали від COVID-19, а також для осіб, які були вакциновані вакциною, схваленою ЄС, але не мають сертифіката ЄС або еквівалентного сертифіката.

Дітям старше 6 і молодше 18 років, які відповідають умовам, встановленим для дорослих, має бути дозволено подорожувати.

Крім того, всім іншим дітям старше 6 і молодше 18 років повинно бути дозволено подорожувати з негативним результатом ПЛР-тесту не раніше, ніж за 72 години до вильоту. Держави-члени можуть вимагати додаткового тестування після прибуття, а також карантину або ізоляції.

До дітей молодше 6 років не повинні застосовуватися ніякі тести або додаткові вимоги.

Для зняття обмежень для всіх прибувають з даної третьої країни за новими правилами кількість випадків COVID-19 на 100 000 жителів за останні 14 днів підвищено з 75 до 100. Щотижневий показник тестування на 100 000 жителів становить також збільшилася з 300 до 600.

Інші існуючі критерії продовжують застосовуватися, в тому числі стабільна тенденція або тенденція до зниження числа нових випадків, рівень позитивних результатів 4% серед усіх проведених тестів, прогрес у вакцинації, наявність варіантів, що представляють інтерес або викликають заклопотаність, і загальна відповідь на COVID-19 В Країна. Взаємність слід як і раніше брати до уваги в кожному конкретному випадку.

Однак оновлена рекомендація також вказує на те, що доцільно почати розглядати можливість переходу до чисто індивідуального підходу. Щоб дати третім країнам час підвищити рівень вакцинації, рекомендація повинна бути розглянута комісією до 30 Квітня 2022 р.для розгляду питання про виключення списку країн. Комісія повинна звітувати перед радою і може подати йому пропозицію про виключення списку, якщо це доречно.

1News за темою: В Англії з 24 лютого скасовують самоізоляцію для хворих на COVID-19

Нагадаємо, раніше директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я Ганс Клюге заявив, що після хвилі штаму COVID – 19 “Омікрон” гостра фаза пандемії коронавірусу в світі може завершитися. Але для цього необхідно дотримання ряду умов.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button